Grote glijbaan als symbool voor nieuwe Does

Een impressie van de nieuwe glijbaan.© afbeelding zwembad de does

Loman Leefmans
Leiderdorp

Een nieuwe glijbaan voor de jeugd en extra massagejets voor 50-plussers. Het zijn twee in het oog springende vernieuwingen die het Leiderdorpse zwembad De Does laat uitvoeren. Dat gebeurt in de eerste twee weken van augustus.

Het zwemcomplex aan de Willem-Alexanderlaan is de afgelopen tien jaar nauwelijks van uiterlijk of interieur veranderd. In die periode zijn er wel wensen geuit door met name kinderen en ouderen, de twee voornaamste doelgroepen. ’Waar voorheen een bak met water voldoende was, verschuift de vraag nu naar een meer spectaculair en interactief aanbod’, schrijft manager Ferdy Dreef.

Daar wordt nu gehoor aan gegeven. Een nieuwe, interactieve glijbaan met licht en geluideffecten wordt aangelegd, evenals nieuwe spuitelementen. De glijbaan is naar verwachting nog niet af als het complex op 13 augustus weer opengaat, maar Dreef gaat ervan uit dat de kronkelende buis twee weken later kan worden gebruikt.

Ouderen maken in De Does veel gebruik van de zogeheten wellness faciliteiten zoals het Turkse stoombad, de massagestralen en de stroomversnellingsjets. Dat worden er meer. Ook worden visuals toegevoegd. Dat zijn luchten en landschappen die op muren, wanden en schermen worden geprojecteerd en die het bad als bij toverslag een nieuw uiterlijk geven.

Van 30 juli tot en met 12 augustus is De Does vanwege de verbouwing gesloten en komen dus ook alle lessen en activiteiten te vervallen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.