Grote brand op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond [video]

Warmond

Bij een grote brand op recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag een schuur en een hooiberg in de as gelegd. De dieren in de stal konden door omstanders worden gered.

De brand werd even na 1.00 uur ontdekt. De brandweer was er ondanks de lastig te bereiken locatie snel, maar kon niet voorkomen dat de schuur, die net gebouwd was, volledig uitbrandde.

Er werd al snel opgeschaald van middelbrand naar grote brand, mede doordat er veel water nodig was om het vuur onder controle te krijgen. Ruim twintig blusvoertuigen kwamen naar de brand.

Naast de Warmondse brandweer werden brandweerploegen uit Voorhout, Oegstgeest en Leiden opgeroepen, alsmede brandweerboten uit Rijpwetering en Kaag.

(tekst gaat verder onder de video)

De kippen en konijnen zijn door omstanders uit de stal gehaald, de paarden stonden al in de wei, meldt de Teylinger Journalist op Twitter. De schuur en hooiberg worden beheerd door vrijwilligers van de Warmondse kinderboerderij De Kloosterhof.

De brandweer heeft om 4.00 uur het sein ’brand meester’ gegeven. Zowel de schuur als de hooiberg kunnen als verloren worden beschouwd.

De brandweerlieden zijn nog enige tijd bezig met nablussen. Omwonenden kunnen nog enige tijd last hebben van geuroverlast, waarschuwt de brandweer Hollands Midden.

Het recreatie-eiland is de komende dagen slechts deels open voor publiek. Het strandje en het paviljoen zijn bereikbaar.

De brandweer Hollands Midden vraagt bezoekers op Twitter de afzettingen te respecteren ’om de dieren niet verder te verontrusten en de ruimte te geven voor verzorging en opruimwerkzaamheden’.

Foto’s en video: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek