De Zijl schiet zich in de voet

Wim Siera
Waterpolo

AZC/Moscow deed zichzelf flink tekort in Ede. De eredivisionist uit Alphen leek lange tijd op een eenvoudige zege af te stevenen, maar in de ultieme slotfase bezorgde opponent Polar Bears de ploeg van trainer Ron van der Wild toch nog puntverlies: 10-10.

AZC kon zaterdag de goede lijn van de laatste weken niet helemaal een passend vervolg geven. Na de winst vorige week op ZPB lag ook een zege op de nummer negen Polar Bears in het verschiet. Aanvankelijk leek er in het zwembad De Peppel in Ede geen vuiltje aan de lucht. Met de excellerende Andreas Miralis in een hoofdrol (vijf doelpunten) was het verschil aan het einde van de derde periode al opgelopen tot drie treffers.

De 10-7 achterstand was voor de thuisploeg geen reden het op te geven. De aanvalsmachine van de bezoekers viel volkomen stil en Polar Bears profiteerde daarvan door net als een week eerder tegen De Zijl Zwemsport in de slotseconde de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

De andere doelpunten van AZC kwamen van Srdjan Zvinanovic (2), Milos Filipovic (2) en Jacoppo Mandolini.

De Zijl Zwemsport slaagt er maar niet in de middenmoot te ontstijgen. Vorige week was er al puntverlies tegen Polar Bears en zaterdag viel er een onverwachte nederlaag te noteren tegen Amersfoort: 10-12.

De Leidenaars staan met 22 punten uit 15 duels op de zevende plaats en moeten nog een flink aantal punten bijeen sprokkelen om zeker te zijn van de play-offs. De wedstrijd tegen Amersfoort was dan ook een gemiste kans. Lang hing er een Leidse zege in de lucht maar na de derde persoonlijke fout van Roeland Spijker, hij had er zes in liggen, was het plots gedaan met de Leidse dadendrang. De bezoekers bogen in de laatste periode een 9-7 achterstand om.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.