Woningovervaller neergeschoten door politie, daarna grote zoekactie naar andere dader

© Toon van der Poel

1 / 2
Leander Mascini
Voorschoten

Op een villa in de Van Beethovenlaan in Voorschoten is maandagochtend een gewapende overval gepleegd. Twee personen zijn meteen opgepakt, één dader vluchtte, maar is later na een grote zoekactie alsnog opgepakt. Een van de verdachten is neergeschoten door de politie.

De overvallers zijn drie Leidenaren van 16, 18 en 19 jaar.

Even voor 10.00 uur werd de overval door een omstander gemeld bij de politie. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de verdachten en kreeg daarbij assistentie van de politiehelikopter en later ook van een arrestatieteam.

Tijdens de zoekactie werd de omgeving afgezet en vluchtten er drie personen uit de woning. Een verdachte werd nabij het park aangehouden. Het betreft de 19-jarige verdachte.

De tweede verdachte, de 18-jarige, werd op de Paganinidreef aangehouden door het arrestatieteam. Hij raakte gewond aan een been door een schot van de politie en is overgebracht naar het ziekenhuis. De 16-jarige verdachte werd aangehouden op de Van Beethovenlaan.

De politie heeft de zoekactie groots aangepakt. Er ging een arrestatieteam, met kogelvrije vesten, op zoek in de buurt van landgoed Beresteijn. Mensen werden op een steeds grotere afstand van de villa en omgeving gehouden.

Daarnaast vloog een politiehelikopter constant boven landgoed Beeresteijn. Ook een hondenbrigade en drie ambulances waren ter plaatse.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.