Lugdunum blijft het uitstekend doen

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse A

Lugdunum had geen kind aan het povere Zevenhoven en won met 0-4 in deze uitwedstrijd.

Trainer Henk de Cler vond niet dat zijn ploeg groots had gespeeld en vooral in een te laag baltempo, maar van de opponent werd vrijwel niets vernomen. Al voor de pauze was het 0-3 door twee keer Ozan Isitir en Tim de Cler. De ex-prof tekende na de pauze ook voor het kwartet aan doelpunten voor de koploper.

Koudekerk bleef in het spoor dankzij een 2-0 overwinning op Schoonhoven. ,,Voetballend was het niet al te best, maar met tien punten uit vijf wedstrijden hoor je mij niet klagen”, deelde Alex Redel zijn tevredenheid. Met dank aan doelman Michael Kneulman kwam de thuisploeg de eerste helft goed door. Na de rust had Koudekerk het ook niet makkelijk, maar na de 1-0 van Mike Slottje knakte het bij het jeugdige gezelschap uit Schoonhoven. Sander Blijleven bediende Rik Vogels voor de 2-0 en tevens genadeklap. LSVV ’70 startte voortvarend tegen Nieuwkoop en kwam op 1-0 door trainer/speler Freek Jansen. Door een dekkingsfout en een betwistbare vrije trap bogen de bezoekers de stand halverwege om.

In de tweede helft meende Jansen dat de scheidsrechter een negatieve rol had in de uiteindelijk forse nederlaag (1-5). Zo werd Richard Guffens onder meer zwaar bestraft met twee gele kaarten. ,,Dat alles zat niet mee, maar los daarvan is dit best een flinke tegenvaller voor ons.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.