Ouwe jongens krentenbrood en een puntje voor de moeite

Ouwe jongens krentenbrood en een puntje voor de moeite
© Foto: ANP
Leiden

Het bleef nog lang onrustig in de kantine van Docos. De spelers van de thuisploeg en tegenstander RCL vermaakten zich uren na de onderlinge confrontatie nog prima. Er was ruimte voor het levenslied, een hoop gelach, dolletjes en het bier vloeide rijkelijk. Het was een voorbode voor de aanstaande feestdagen en napret van een middag waarna beide ploegen een punt mochten bijschrijven (1-1).

De sfeer die avond was ook tekenend voor het ‘voorspel’. Er viel niets op de vechtlust van beide ploegen aan te merken en de intentie was er over en weer zeker geweest om een tweede seizoenszege bij te schrijven. De formaties van Nico van der Salm en Henk Buyn deden dat met hun eigen wijze van spelen, maar het leverde dus geen beslissing op. Er was veel respect voor elkaars ledenmaten en dat viel te prijzen. Groots vuurwerk bleef uit. De eerste helft kon nog boeien, na rust was het lange tijd ronduit gezapig en dat gaf de volgers alle ruimte om het mobieltje veelvuldig te hanteren voor overige tussenstanden of alvast plannen te smeden voor 2 en 3 oktober.

Vorig seizoen klopte RCL Docos tweemaal, waarbij de eerste ontmoeting in Leiden nog een groot krachtsverschil had laten zien. De feiten lagen nu anders. Assistent-trainer Ron Sinteur meende toch dat RCL twee punten had laten liggen. ,,Wij hadden het beste van het spel en lieten de kansen liggen om de score uit te breiden. Van Docos heb ik veelal alleen maar lange ballen gezien.”

RCL combineerde inderdaad makkelijker, maar Sinteur had weinig oog gehad voor een aantal kansen en mogelijkheden waarin de thuisploeg ook zomaar had kunnen scoren. Zo moest Andrew Bontje al vroeg in de wedstrijd vol aan de bak om een onderweg van richting veranderde inzet van Mitchel Klein over zijn doel te tillen. De buitenspeler dwong de bijna immer betrouwbare sluitpost daarna nog eens tot een katachtige reactie.

Aan de overzijde kopte Thom Wijnalda een keer over en kwam Tommy Sinteur in de buurt van de 0-1 na een vlot lopende aanval. De Leiderdorpse treffer kwam er uiteindelijk toch. De naar rechts uitgeweken Isi Adima had een voorzet in huis, die door de net voor Steven Knijnenburg (geblesseerd) ingevallen Pieter Maat in eigen doel werd gewerkt. Vlak na rust kreeg Adima de uitgelezen kans om de 0-2 te maken, maar de van Katwijk overgekomen vleugelaanvaller aarzelde te lang.

Vervolgens was schraalhans keukenmeester in de Morsch, totdat Van der Salm druk gebarend wat vuur in zijn ploeg trachtte te brengen. Het aanjagen sorteerde effect. Een slordige tien minuten voor tijd had Simon Joubij een venijnige uithaal in huis waar Bontje het antwoord schuldig op moest blijven.

Daar bleef het bij en na veel plussen en minnen in de nastoot was de conclusie dat een gelijkspel toch eigenlijk wel in orde was. Daarna stond vooral Melvin van Gent in de belangstelling. De nummer 7 van RCL stapte afgelopen zomer over van Docos en was daags na de wedstrijd ook nog eens jarig zo pal voor het grote feest in Leiden. Misschien was hij nog wel de gelukkigste met het gelijke spel.

Docos-RCL 1-1 (0-1). 37. 0-1 Maat (eigen doel), 82. Joubij 1-1. Scheidsrechter: Steenbergen. Toeschouwers: 225.

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Knijnenburg (31. Maat), Peet, Joubij, Ravensbergen, Overvliet (57.Siere), De Ridder, Van Empel, Klein (46.Slingerland).

RCL: Bontje, Tromp, Van Westrienen, Blijleven, Brasker, Overduin, Schouten, Sinteur (68.Van Bemmel), Van Gent (80. De Boer), Wijnalda, Adima (90.De Kroon).

Meer nieuws uit Sport Regionaal