Trap naar brug over A4 kost 50.000 euro

Aad Rietveld
Leiderdorp

Een aardig idee, maar veel te duur. Dat is het oordeel van burgemeester en wethouders van Leiderdorp over het voorstel om een trap te bouwen naar de brug voor langzaam verkeer over de snelweg A4. Volgens de aannemer BAM kost de trap alleen al 50.000 euro.

De bewonersvereniging Holtland vindt het maar niks dat er geen trap naar de brug over de rijksweg komt. Wandelaars die naar de Munnikkenpolder willen moeten, net als fietsers, de driehonderd meter lange hellingbaan langs de A4 volgen.

Ze stuurden er een brief over aan het gemeentebestuur en naar aanleiding van die brief stelden VVD en D66 vragen aan B en W.

Een trap waardoor wandelaars vanaf de Simon Smitweg rechtdoor de brug op kunnen, kost 50.000 euro. Het leggen van een houten voetgangersbrug naast de fietsbrug komt op ruim 31.000 euro en omdat er aan de van de polder dan ook een trap moet komen, lopen de kosten op tot 131.000 euro, becijferde BAM. En dat is dan nog exclusief btw.

Recreatief

Zelfs als de Europese Unie en de provincie en het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland de trap zouden willen subsidëren, moet de gemeente zelf nog een kwart van dat bedrag ophoesten. Dat is reden voor B en W om er maar liever vanaf te zien. De winst in loopafstand is beperkt en de Hoogmadeseweg is een prachtige wandelroute naar het begin van de hellingbaan, vinden zij.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.