Kleuter (4) mishandeld op basisschool De Meerpaal

Kleuter (4) mishandeld op basisschool De Meerpaal
© Cyclomedia
Leiden

Op basisschool De Meerpaal in de Leidse Merenwijk is een kleuter van vier jaar mishandeld door oudere leerlingen. Het vermoeden bestaat dat hij niet de enige is. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar volgens wijkagent Sjaak Caspers valt daar nu nog weinig over te melden. ,,We hebben met de ouders gesproken en de schoolleiding. Het onderwerp gaat in ieder geval gepaard met een hoop emotie en dat is op Facebook te merken.’’

Wat de ouders van het slachtoffertje vooral steekt, zo blijkt op Facebook, is dat schoolleiding en leerkrachten niet of nauwelijks ingrepen.

Dit terwijl op de website van de school een uitgebreid pestprotocol staat waarin precies is opgenomen hoe te handelen bij mishandeling.

Het onderwerp komt duidelijk naar voren in het internetrelaas van Stephan de Wolff en zijn vierjarige zoontje Jaivey. De kleuter kreeg eerder deze week klappen van twee jongens waaraan hij kneuzingen aan zijn gezicht overhield.

Op school kreeg De Wolff van de leerkrachten te horen dat ’ze niet alles kunnen zien’ en dat de schooldirecteur pas enkele maanden geleden is aangesteld.

Kleuter (4) mishandeld op basisschool De Meerpaal
De foto van het mishandelde jongetje, die zijn vader op Facebook plaatste.

De Wolff vindt dat een school een veilige plek hoort te zijn en hij kondigt aan zijn kind voorlopig thuis te houden.

Volgens de vader hebben zich recent meer van dergelijke gevallen voorgedaan op de openbare basisschool bij Het Broekplein. Enkele kinderen zijn er onder meer met takken geslagen. ’Wellicht kunnen we met de ouders van de daders om tafel’, zo spreekt hij de hoop uit. Zijn bericht op sociale media heeft inmiddels duizenden korte reacties opgeroepen.

Aandacht

Naar aanleiding daarvan stuurde Proo Leiden, de overkoepelende organisatie van openbare scholen, woensdagavond een mailbericht aan de ouders. ’Wij betreuren het ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren’, zo staat in een schriftelijke reactie van Proo-directeur Marton de Pinth.

De Pinth gaat niet specifiek in op het voorval, of op de vraag of het vaker voorkwam. ’Wij kiezen er als bestuur en school voor, mede in het belang van onze zeer jonge en daarmee kwetsbare leerlingen en hun ouders, om richting pers en media terughoudendheid te reageren’, schrijft hij.

’Deze situatie heeft zoals u begrijpt onze volle aandacht en vraagt om een zeer zorgvuldige analyse van wat er werkelijk en feitelijk aan de hand is.’

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie