Rijnsburgse Boys slaat aanval Katwijk af

Redactie Leidsch Dagblad
Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft de aanval van buurman Katwijk afgeslagen. In een bijzonder enerverende derby tussen twee titelkandidaten kwam Katwijk tot tweemaal toe op voorsprong op de Middelmors. Genoeg voor de eerste overwinning sinds bijna elf jaar op Rijnsburgse Boys was dat niet (2-2).

Rijnsburgse Boys opende sterk. Na de openingsfase trok Katwijk het initiatief naar zich toe en werd het steeds gevaarlijker. Pas aan het einde van de eerste helft leidde dat tot een voorsprong, toen Jongeneelen werd gevloerd door Strooker en spits Leonard de bezoekers vanaf de stip op voorsprong zette (0-1).

Het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Kevin Winter deed het Rijnsburgse aanvalsspel bepaald geen goed. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte, omdat Katwijk verzuimd had verder uit te lopen. Een fraaie uithaal van verdediger Olenski verdween in de kruising.

In een heerlijk hectische slotfase verschalkte Jongeneelen aan de overkant met een weergaloze voetbeweging de Rijnsburgse doelman (1-2). Het spel golfde op en neer. Een voorzet van Strooker belandde op het hoofd van invaller Gootjes, die voor evenwicht zorgde (2-2). In blessuretijd waren beide topteams nog heel dicht bij een overwinning.

Lees een uitgebreid wedstrijdverslag en reactieverhaal in het Leidsch Dagblad van maandag 3 september.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.