Start Singelloop ter hoogte van de Zandstraat

Redacteur Leiden
Leiden

De startstreep voor de 38ste Leidsch Dagblad Singelloop komt ter hoogte van de Zandstraat. Dat heeft de organisatie bepaald na overleg met verkeersdeskundigen van de gemeente.

Het grote voordeel van de nieuwe startplaats op vrijdag 19 april is de breedte die de Langegracht biedt. Het was alleen nog de vraag welk deel van de weg het gunstigst ligt voor start en finish. Daarbij gaat het om een veilige en ook praktische plek. Na ampel beraad koos de organisatie voor kruising met de Zandstraat.

Tegenover het voordeel van een ruime start staat voor de Singellopers een verlenging van de loop. De afstand bedraagt ongeveer 6,8 killometer, omdat de deelnemers zowel heen als terug iets meer meters moeten afleggen naar en van de singels.

Net als andere jaren stelt de organisatie (Leidsch Dagblad en Leidse Politie Sportvereniging) voor wedstrijdatleten 150 'snelle' startnummers beschikbaar.

Daarmee kunnen zij plaatsnemen op de voorste rij, zonder andere hardlopers te hinderen. Ook deze startnummers kosten in de voorverkoop 3 euro (en bij nainschrijving 4 euro). Nummer 1 is bestemd voor Noah Schutte, die in 2012 de Singelloop won. De atleet van Leiden Atletiek was met 16 jaar de jongste winnaar ooit. Theo van der Veer uit Ede, die de Singelloop vijfmaal won, heeft zijn komst al aangekondigd.

Wie een snel startnummer wil kopen, moet contact opnemen met Tim Brouwer de Koning (redactie Leidsch Dagblad, 071-5356426).

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.