Reclame voor binnensport, inclusief schaatsen

© Hielco Kuipers Fotoprodukties

Gertjan van Geen

In het weekend nadat de KNVB eindelijk in al zijn wijsheid had besloten om de winterstop te verlengen en de volgende voetbalcompetitie later te laten eindigen, ging de voetbalbond toch weer ernstig de fout in.

De KNVB negeerde alle aanwijzingen op een koudefront, inclusief ladingen sneeuw en kondigde geen algehele afgelasting aan. Pas ergens ruim voorbij de zaterdagmiddag ging het amateurvoetbal in West II er in zijn volledigheid uit.

En dan de verenigingen. Ik kan er echt met mijn verstand niet bij dat die jongetjes en meisjes van zeven, acht jaar bij temperaturen van onder het vriespunt om half negen ’s ochtends de wei in worden gestuurd. En alles onder het mom van: we hebben kunstgras, we kunnen voetballen. Wie doe je daar in vredesnaam een plezier mee? De keepertjes die de hele tijd stil staan? De begeleiders? De ouders langs de kant? De wedstrijdsecretaris?

Ik weet dat velden ergens in mei ingezaaid moeten worden om het seizoen daarop weer bespeelbaar te zijn. Ik weet dat dat de reden vroeger was om zo lang mogelijk in weer en wind door te spelen en zo op tijd klaar te zijn. Maar waarom moet de voetbalsport zo nodig reclame maken voor binnensporten, inclusief schaatsen? Omdat er kunstgras ligt? Dat ligt er in mei en juni ook hoor. En het hoeft niet ingezaaid te worden. Wat een gotspe.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.