Bewoners in de kou door vervuilde gasleidingen in Wassenaar

Bewoners in de kou door vervuilde gasleidingen in Wassenaar
Wassenaar

Tenminste vijftig huishoudens zijn sinds vrijdagavond getroffen door problemen met de gaslevering in Wassenaar, meldt netbeheerder Liander dinsdag. Vervuilde leidingen zorgen ervoor dat cv-ketels uitvallen.

Liander meldt dat er bij hun vijftig gevallen bekend zijn. Bij sommige huishoudens werkt de cv-ketel inmiddels weer naar behoren, maar een deel zit nog in de kou.

Liander vermoedt dat dit komt doordat de hoofdleidingen ook zijn vervuild. Dit moet onderzoek met camera’s uitwijzen. Daarna zal zo snel mogelijk worden begonnen met het schoonmaken van de leidingen.

De netbeheerder laat weten zo snel mogelijk elektrische kachels beschikbaar te stellen aan de getroffen huishoudens. Verder wordt bewoners die twijfelen aan de werking van hun cv-ketel aangeraden de gaskraan dicht te draaien.

De eerste melding kwam zaterdagochtend binnen bij Liander. Uit onderzoek bleek dat vuil oorzaak was van de haperende cv-ketels. Bij de gasstations zijn vervolgens de filters schoongemaakt. Dit loste het probleem deels op, maar niet helemaal. In sommige gevallen viel de cv-ketel zelfs een tweede keer uit.

Het is niet bekend hoe de leidingen vervuild zijn geraakt.

Onze coll

ega's onderzoeken op dit moment met een camera in . Heeft u problemen met uw -ketel kijk dan op voor de laatste info. </p>— Liander (@LianderNL)

Meer nieuws uit Leiden