Katwijk een brug te ver voor Valken’68

Gertjan van Geen
Valkenburg

Hoewel het niveau waarop gespeeld wordt nog slechts een klasse scheelt, waar het er vorig seizoen nog drie waren, vertelde het scorebord de realiteit van de dag en status. Katwijk had geen kind aan Valken’68 en won met 0-6 op ’t Duyfrak.

Terwijl de ploeg van De Krom een zwarte bladzijde heeft omgeslagen en alles in het werk wil stellen om terug te keren naar de topklasse bladert Valken’68 af en toe nog graag even terug. De titel na een imposante inhaalrace brengt nog steeds, en terecht, trots naar boven bij de mannen van Andries Wendt. De gevolgen zijn vertaald in een andere klasse waarin over twee weken gespeeld gaat worden en dat maakte dat de teams zich bij elkaar ingedeeld zagen in een poule met twee hoofdklassers en twee eersteklassers.

Droom

Voor Valken’68 betekende de koppeling een droom, waar het in het andere kamp meer gezien zal zijn als een noodzakelijk kwaad. Uiteindelijk was er slechts vijf minuten balans in de score, waarbij Jeroen Haasnoot zelfs nog de lat had geteisterd bij een vrije trap voor de geel-roden. Vanaf dat moment was het evenwel gedaan met in elk geval de sportieve droom. Binnen het kwartier liep Katwijk weg naar 0-3 waardoor de wedstrijd binnen een ommezwaai al beslist was. Na de pauze viel snel de vierde treffer en na negentig minuten waren de doelpunten keurig verdeeld over de beide helften.

Duchten

De uitslag doet vermoeden dat Katwijk werkelijk niets te duchten had van de tegenstander, waarin een handvol spelers een verleden hebben op De Krom. Het was inderdaad een kat en muis spel, maar naast de genoemde poging die aan het begin bijna de 1-0 betekende kreeg Valken’68 weldegelijk enkele kansen. Zo had Ronald Kuijt, na een prima actie overigens, voor rust enige spanning terug kunnen brengen en was Rens van Klaveren in de slotfase ook tweemaal dichtbij een eretreffer. Die bleef echter uit.

Wenselijk

Een iets kleinere nederlaag was wenselijk geweest voor de kersverse eersteklasser, maar het weer en dientengevolge de opkomst vergoedde de sportieve oorwassing. Middenvelder Erwin de Ridder, ook eerder uitkomend in een oranje-shirt kon niet zitten met het halve dozijn aan tegentreffers. ,,Ik had gerekend op een verschil van drie of vier goals dus dat valt wat tegen, maar de ervaring was ontzettend leuk. Wel zat iedereen er bij ons doorheen en kwam het eindsignaal als geroepen. Dit was een brug te ver voor ons, maar het vertrouwen richting de competitie blijft ongewijzigd. Zijn trainer Wendt: ,,Nee, hier zitten we echt niet mee. Het is enkel jammer dat we zo snel op ruime achterstand stonden. Een beetje teveel ontzag getoond, dat wel. Maar er zat ook wat spanning op bij een aantal spelers bij ons die ooit hoopten op een basisplaats in het eerste daar.”

Sentimenten

Katwijk had uiteraard minder op met de sentimenten bij de uitdager en werkte verder aan de finetuning zoals dat heet. In het basisteam waren naast de bekende gezichten van het voorbije seizoen plaatsen ingeruimd voor nieuwelingen Marciano Mengerink, Marc Langeveld (terug van weggeweest, red.), Danny de Jel en Michael de Leeuw die de zieke Atam Koroglu verving. Dick Schreuder, de nieuwe man op de bank, kon tevreden zijn met de gretigheid van de spelers die dit keer voor handen waren en zag Mengerink (2), Jeffrey Jongeneelen, Donny van Oijen, Kevin Sterling en Robbert Susan scoren.

Valken’68- Katwijk 0-6 (0-3). 7. Mengerink 0-1,8. Mengerink 0-2, 15. Jongeneelen 0-3, 50. Van Oijen 0-4, 74. Sterling 0-5, 78. Susan 0-6. Scheidsrechter: Westland. Toeschouwers: 750.

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, Paauw, A. Haasnoot, J. Haasnoot, Akhrif (46. Van Klaveren), De Ridder, Disseldorp, Kabelaar (52. Boonstoppel), Kuijt (63. Schaap), van Bommel.

Katwijk: De Leeuw, Jansen, Van Dam (56. Lettinga), Rijnink, De Jel, Susan, Langeveld, Mengerink, Van Oijen, Leonard (72. Sterling), Jongeneelen (66. Sahadewsing).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.