Tentoonstelling in Luthers Weeshuis

Werk van de vijf exposerende kunstenaars.

Werk van de vijf exposerende kunstenaars.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Leiden

Het Luthers Weeshuis in Leiden fungeert komend weekend als galerie. Vijf kunstenaars exposeren er hun werk.

Het voormalige weeshuis aan de Middelweg is gekocht door vier stellen, die er appartementen in hebben gemaakt. De tuinkamer is een gemeenschappelijke ruimte, die ze zo nu en dan ook beschikbaar willen stellen voor culturele activiteiten. Zo deden ze onlangs mee aan het evenement ’Gluren bij de buren’.

Vanaf vrijdag zijn deze kamer en de aangrenzende tuin het domein van vijf kunstenaars. ,,Eerst hadden we twee schilders en een fotograaf’’, vertelt Wendy van Baar, een van de exposanten. ,,Toen hebben we er een meubelmaker en een beeldhouwer bij gevraagd om ook ruimtelijk werk te hebben.’’

Volgens Van Baar, zelf fotografe, is de overeenkomst dat alle kunstenaars zich laten inspireren door het Hollandse landschap. ,,Er komen veel rechte en schuine lijnen terug in het werk.’’ De exposanten zijn Rian Geurts (beelden), Lotje Meijknecht (schilderijen), Frida van der Poel (meubels), Rosemarijn van Limburg Stirum (schilderijen) en Wendy van Baar (fotografie).

Tuinkamertentoonstelling, vrijdag 13 april, vanaf 19.00 uur, zaterdag 14 en zondag 15 april, 11.00-17.00 uur, Luthers Weeshuis, Middelweg 38, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.