Slap Ter Leede komt tekort

Hielke Biemond
Sassenheim

Na twee fraaie overwinningen staat Ter Leede weer met beide benen op de grond. De ploeg van coach Henk Wisman maakte tegen ASWH een futloze indruk en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. De 1-1 ruststand werd in tien minuten tijd 1-4.

Ter Leede maakte vanaf het begin een ongeïnspireerde indruk. Wellicht leidden de zeges op SHO (8-1) en Rijnvogels (0-2) tot enige onderschatting van de opponent. ,,Het moet een kwaliteit van de groep zijn om zich elke keer weer te kunnen focussen, maar dat heb ik ditmaal bij ons gemist. We begonnen slap en dan is het lastig om die instelling tijdens de wedstrijd te veranderen. Maar we zitten in een groeiproces en daar hoort wisselvalligheid nu eenmaal bij’’, meende Wisman.

Zijn formatie moest het initiatief veelal aan ASWH laten. Veel kansen creëerden de gasten niet. Toch nam het gezelschap uit Hendrik Ido Ambacht na een kwartier de leiding. Michael van Dommelen rondde van dichtbij een fraai opgezette aanval doeltreffend af: 0-1. Nadat Alex van Dommelen een kopkans namens de gasten had laten liggen, kwam Ter Leede na ruim een halfuur tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Vincent Ammerlaan onderschepte op het middenveld de bal en bediende Jochie Sebrechts, die met een mooie steekpass Robert Steemers wegstuurde. De spits toonde zijn snelheid en doeltreffendheid: 1-1.

Een fase waarin de thuisclub meer vat op het spel kreeg, volgde. ,,Door het doelpunt kregen we ook meteen weer hoop, maar daar was na de rust niets meer van te merken. We verloren de duels en we liepen teveel achteruit”, analyseerde Steemers.

Vooral als rechterspits Andro Franca werd aangespeeld luidde de Sassenheimse noodklok. Hij leverde ook de voorzet waaruit Serginio van Axeldongen fraai raakschoot: 1-2. Nog geen tien minuten later was het al 1-4. Eerst strafte Alex van Dommelen geklungel in de Ter Leede-defensie af en daarna kopte de bij de verste paal vrijstaande Van Axeldongen een voorzet van opnieuw Franca binnen. Roodgeel kwam er in deze fase totaal niet aan te pas en mocht blij zijn dat de bezoekers de voorsprong niet verder uitbreidden. Pas toen ASWH verslapte ging er van Ter Leede dreiging uit. Zo raakte Mitchell Kappenberg uit een vrije trap nog de lat en lieten invaller Tom van der Vlugt en Ammerlaan goede scoringskansen onbenut.

,

Ter Leede: Constantin, Janssen, Boelee, Kewal, Pedrini (62. Robertson), Sebrechts (71. Van der Vlugt), Ammerlaan, Ait el Houssi, Kappenberg, Dam, Steemers.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.