Koudekerk schuift Ronald Rosdorff naar voren

Hielke Biemond
Leiden

Veel voetbalclubs benutten de winterstop om met de technische staf over de toekomst te praten. Koudekerk, titelkandidaat in de derde klasse, schuift assistent-trainer Ronald Rosdorff komend seizoen naar voren als opvolger van hoofdtrainer Alex Redel.

De ervaren Rosdorff hoopt in de tweede klasse aan de slag te gaan bij de vereniging uit zijn woonplaats. ,,Vooral voor Alex, die ik al ontzettend lang ken’’, benadrukt hij. ,,Promotie zou voor hem een prachtige afsluiter zijn van vier seizoenen Koudekerk. En voor mij zou het een nieuwe ervaring zijn om trainer te zijn in de zaterdagse tweede klasse. Dat het dan een moeilijk seizoen wordt, nemen we voor lief.’’

Opmerkelijk

Voormalig profvoetballer Joop Lankhaar heeft als trainer een opmerkelijk carrièreverloop. De Alphense oud-international, in 2005 nog even interim-trainer bij eerstedivisieclub FC Dordrecht, assisteert vanaf komend seizoen Angelo Leverock bij vierdeklasser Alphia.

Dat is volgens Lankhaar minder onlogisch dan het lijkt. Hij is er wegens privé-omstandigheden nu tweeënhalf jaar uit en wil weer ’wat gaan doen’. Angelo Leverock, een collega en goede vriend, vroeg hem naar Alphia te komen. Daar wordt hij niet alleen assistent-trainer, maar gaat hij ook met de jeugd aan de slag.

,,Het is lekker dichtbij’’, verklaart de Alphenaar. ,,En ik ben niet iemand die per se op een bepaald niveau wil werken. Bij Docos ben ik ook begonnen in de vierde klasse. Daar hebben we echt iets op kunnen bouwen. Er komen misschien momenten dat ik toch weer hogerop wil en verder ga kijken, maar misschien is het wel hartstikke leuk.’’

Nieuw gezicht

In dezelfde klasse krijgt titelkandidaat Hazerswoudse Boys een nieuw gezicht voor de groep in de persoon van Edwin de Bruin. Hij volgt Manfred van den Bosch op, die op zijn beurt de plek gaat innemen van Jan Wouters bij zondagvierdeklasser Altior.

Hoofdtrainer Nico van der Salm heeft zijn contract verlengd bij het sterk presterende Docos. Hij promoveerde vorig seizoen met de Leidse club naar de tweede klasse en staat daarin nu op de derde plaats.

RCL, concurrent in de strijd om promotie, ziet evenmin reden om iets te veranderen en gaat verder met trainer Stefan Luykx en zijn assistent Henk Buijn.

Bij zaterdagtweedeklasser TAVV heeft Niels Slottje bijgetekend.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.