Katwijk is helemaal klaar voor tweede divisie

Hielke Biemond
Katwijk

Voetbalvereniging Katwijk voldoet volgens voorzitter Mart Vergouwen aan alle licentie-eisen van de KNVB voor deelname aan de tweede divisie. ,,We zijn er helemaal klaar voor’’, stelt hij.

De eerste club die zich voor die nieuw te vormen competitie heeft geplaatst, is alleen nog in afwachting van duidelijkheid over het aantal verplichte contractspelers. ,,Maar dat geldt voor alle clubs’’, verduidelijkt Vergouwen.

Over de eis dat acht spelers een officieel KNVB-contract moeten krijgen, wordt juridisch gesteggeld. Belangenbehartigers van topamateurclubs praten met de de voetbalbond over de heikele kwestie. Sommige clubs willen op financieel gebied geen verplichtingen opgelegd krijgen of hikken aan tegen de bijbehorende financiële lasten. Het bestuur van Katwijk maakt zich er niet al te druk om. ,,Wij horen het wel’’, aldus Vergouwen. ,,Als het er acht moeten zijn, hebben we er bij wijze van spreken binnen een week acht.’’

Drie jaar geleden bedankte Katwijk voor een uitnodiging om bij wijze van experiment als amateurclub twee seizoenen in de eerste divisie te gaan spelen. Wedstrijden op doordeweekse avonden zag de toenmalig landskampioen niet zitten.

Ook nu zijn de speeldagen een populair gespreksonderwerp in de kantine. Volgens Vergouwen is het simpel: zaterdagclubs spelen hun thuisduels in de tweede divisie om 14.30 of 15 uur. Als zij tegen een zondagclub spelen, gebeurt dat altijd op zaterdag en moet de aanvangstijd in onderling overleg worden vastgesteld. Komen de clubs er niet uit, dan is het per definitie 18 uur. Katwijk hoopt de KNVB nog wel zo ver te krijgen dat het topwedstrijden om 17 uur mag laten starten.

In de Duin- en Bollenstreek maken ook VVSB en Rijnsburgse Boys nog kans op promotie naar de tweede divisie. Clubs die nog niet aan alle eisen voldoen, krijgen van de KNVB het gehele volgend seizoen als overgangsperiode. VVSB en Rijnsburgse Boys beschikken bijvoorbeeld niet over een verplichte lichtinstallatie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.