Straatvoetbalclinic in Hillegom met ’Rocky’ Hehakaija

Paul de Vlieger
Hillegom

Roxanne Hehakaija, de beste straatvoetbalster van Nederland, komt naar Hillegom. Zaterdag 29 november geeft zij vier straatvoetbalclinics op het handbalveld van SV Hillegom.

Hehakaija, die beter bekend is onder haar bijnaam Rocky, vergaarde bekendheid door als eerste vrouw toe te treden tot het befaamde straatvoetbalgezelschap Street Legends, met onder anderen Jermaine Vanenburg en Edgar Davids.

Ze komt naar SV Hillegom dankzij Luka Ort die in de MA1 van de club speelt. De 17-jarige scholiere uit Nieuw-Vennep maakt haar profielwerkstuk over Rocky en haar project Favela Street Girls, waarmee ze probeert meisjes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro een betere toekomst te geven.

,,Op een site vond ik haar telefoonnummer, ik heb haar uitgelegd wat mijn plan was en ze zei meteen ja’’, vertelt de Vennepse enthousiast.

De clinics, twee ’s morgens en twee ’s middags, zijn speciaal bedoeld voor jongens die voetballen in de E, D en C en voor meisjes D tot en met A. Het is de bedoeling dat elke deelnemer minimaal 15 euro sponsorgeld meeneemt voor een nieuw project van Favela Street Girls in Haïti.

Ook kinderen die niet voetballen bij SV Hillegom mogen deelnemen. Opgeven kan via de website van de club: www.svhillegom.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.