Fotosessie koninklijke familie in Warmond [video-update]

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinsessen Ariane, Alexia en Amalia tijdens de fotosessie van de koning en zijn gezin bij de Kagerplassen.© ANP

WARMOND

De koninklijke familie heeft vandaag in het Zuid-Hollandse Warmond hun jaarlijkse fotosessie. De familie maakte eerst een boottocht om vervolgens te poseren voor de toegestroomde pers

Bekijk hier de video van Royalty Magazine.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koning Willem-Alexander wordt ook tijdens de zomervakantie royaal op de hoogte gehouden van de kabinetsformatie. Dat gebeurt per telefoon, e-mail en op 'andere manieren', aldus de koning vrijdagmiddag tijdens het jaarlijkse persgesprek aan het begin van de zomervakantie.

Tegen de tijd dat zich een kabinet aandient, wordt de traditionele bordesfoto gemaakt bij Paleis Noordeinde en niet bij het nu in restauratie zijnde Paleis Huis ten Bosch. De koning zei met een kwinkslag in elk geval te hopen dat het kabinet er eerder is dan het paleis wordt opgeleverd.

Willem-Alexander vond dat hij goed op de hoogte wordt gehouden van de formatie, vertelde hij in park Groot Leerust in Warmond bij de Kagerplassen waar de fotosessie met het koninklijk gezin en de persontmoeting dit jaar voor het eerst werd gehouden.

Het leverde oer-Hollandse opnamen op van de Oranjes in een sloep, met een molen en zeilboten op de achtergrond. De koning keek met voldoening terug op het afgelopen half jaar, waarin zijn vijftigste verjaardag werd gevierd en staatsbezoeken werden afgelegd aan Italië en Vaticaanstad. ,,We doen dit werk met plezier en passie'', liet de koning weten.

De drie dochters hadden een succesvol schooljaar achter de rug. ,,Hier staan trotse ouders'', aldus het koningspaar. Prinses Amalia was fluitend over naar de derde klas van het gymnasium en prinses Alexia had afscheid genomen van de basisschool en keek uit naar het nieuwe schooljaar op Sorghvliet in Den Haag. Jongste dochter prinses Ariane bleef als enige op de Bloemcampschool over, maar ook dat was geen probleem.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.