Alphen verslaat Cartouche en is koploper

Hielke Biemond
Alphen

De vrouwen van Alphen kennen een uitstekend begin van de competitie. De ploeg van Marc Boelens won zondag overtuigend van Cartouche en is door die overwinning na drie wedstrijden koploper in de eerste klasse.

Drie seizoenen geleden promoveerde de Alphense ploeg naar de eerste klasse en is sindsdien niet in moeilijkheden geweest. Na twee jaar als middenmoter stelde Alphen zich dit seizoen een plaats bij de beste vier ten doel: ,,We hebben een ervaren groep en we zijn al lang bij elkaar. Ons team is jong, maar al wel gewend aan het niveau’’, aldus aanvalster Maaike Hooghiemstra.

De wedstrijd tegen Cartouche was daarom een mooi moment om te kijken in hoeverre die doelstelling haalbaar is. De ploeg uit Voorburg doet immers vaak mee om de bovenste plaatsen en had de twee voorgaande duels gewonnen. ,,We wisten dat we aan de bak konden en daarom begonnen we heel fel en geconcentreerd’’, vertelde Hooghiemstra.

Ondanks de scherpe opening kwamen de Alphensen wel op achterstand, maar boog die via Chinouk van Nijen en Dionne Jung snel om.

Hersenschudding

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg twee dompers te verduren. Bij de gelijkmaker van Cartouche kreeg Roos Ponsioen de bal vervelend tegen haar hoofd en zij moest even later met de ambulance naar het ziekenhuis, waar uiteindelijk bleek dat zij een zware hersenschudding had opgelopen.

Het betekende wel dat Alphen zich voor de tweede helft extra op kon laden. ,,We kwamen echt heel gretig de kleedkamer uit. Natuurlijk voor Roos en we voelden dat er wat te halen viel’’, zei Hooghiemstra.

Minke Boeijenga en Femmy van Toor vonden snel na rust het net. ,,Daarna hebben we eigenlijk achterover geleund en de voorspong naar huis gespeeld’’, aldus de tevreden Hooghiemstra.

De vrouwen van LOHC hebben twee punten minder dan die van Alphen. Dat komt onder andere door het het gelijke spel van afgelopen zondag bij Pollux. De ploeg van Simmons bleef steken op 2-2.

Ook de mannen van LOHC wisten niet te winnen. De ploeg van Craig Sieben verloor met 4-3 bij Push. De ploeg uit Oegstgeest heeft na drie wedstrijden net zoveel punten en staat daarmee op een tiende plek.

De mannen van Roomburg bleven zondag ongeslagen in de eerste klasse, maar verspeelden wel voor de tweede keer dit seizoen punten. Bij IJsseloever werd het 2-2.

,,We krijgen voldoende kansen. Als we wedstrijden gewoon sneller gaan beslissen, dan komt het met ons wel goed’’, zei de dit seizoen nieuw verkozen aanvoerder Dominique van Nieuwenhuize na afloop.

De Leidse doelpunten kwamen van het geslepen spitsenkoppel Dylan de Boer en Jarmo van der Velden.

In de andere eerste klasse ging Alecto voor het eerst dit seizoen onderuit. Tegen Etten-Leur, dat vorig seizoen met de Leiderdorpers mee promoveerde, stelde de ploeg van Sander Rottier teleur: 3-0.

,,Ik had wel meer van ons verwacht. Zeker als ik kijk hoe wij ons versterkt hebben’’, aldus de Leiderdorpse oefenmeester.

De eerste twintig minuten leek Alecto wel scherp te zijn en hadden de bezoekers het betere van het spel. Toen Rottier zijn ploeg liet inzakken, omdat de ’hoge druk’ conditioneel te zwaar werd, ging het mis: ,,Zij namen over en we zijn er niet meer aan te pas gekomen.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.