Valken’68 is nog niet gezien

Hennie Kanbier
Valkenburg

Tien minuten na rust leek Valken’68 zaterdag al kansloos voor een finaleplaats met als inzet een plek in de eerste klasse.

Nieuwenhoorn had op dat moment een 0-3 voorsprong te pakken en leek de controle te hebben over de tweestrijd. De thuisploeg gaf zich echter nog niet gewonnen en door twee strafschoppen werd de marge teruggebracht tot slechts één treffer en daardoor doet de return er nog toe.

Nieuwenhoorn opende de score hoewel Valken-spits Ronald Kuijt de bal het laatst beroerd zou hebben. Op slag van rust werd een handsbal van Mark van der Plas bestraft met een strafschop en Sevket Kasaroglu wist wel raad met het buitenkansje. Niet ver na de pauze leek het boek dicht te gaan voor de gastheer na een rake kopbal van Carlyson Bazoer.

De spanning kwam echter terug op ’t Duyfrak. Na overtredingen op Jaco van der Bent en Sven Boonstoppel mikten achtereenvolgens Arjan Haasnoot en Kuijt raak vanaf elf meter. Het werd nog bijna 3-3 door Van der Bent. Maar met de nipte nederlaag lonkt een vervolg in de nacompetitie ook nog voor Valken’68.

De return wordt komende dinsdag afgewerkt in Hellevoetsluis.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.