Ongekende start voor FC Rijnvogels

Hielke Biemond
Spijkenisse

FC Rijnvogels beleeft een ongekend mooie competitiestart, die voorlopig bekroond is met de koppositie in de hoofdklasse B. Die plek veroverde de Katwijkse ploeg zaterdag op doelsaldo, na een afgetekende overwinning bij Spijkenisse (0-3).

De mare zegt dat een tweede seizoen in een nieuwe competitie altijd het zwaarst is, maar voorlopig logenstraft FC Rijnvogels die veronderstelling.

,,Het is leuk om te zien zo, samen met de andere clubs uit de Bollenstreek’’, verwees trainer Hein van Heek naar het pelotonnetje dat zijn elftal aanvoert, waarin verder Ter Leede en Noordwijk zitten. ,,We zijn op koers, maar het zijn pas drie wedstrijden’’, relativeerde de coach ook. ,,Volgende week hebben we XerxesDZB.’’

De voortvarende start is ook te danken aan de bredere selectie in Katwijk. Van Heek bracht zaterdag in Spijkenisse invallers Niels van Veen en Gert Labots en ’daar werd het elftal sterker van’, zag hij.

Het tactisch plan tegen de op papier lastige opponent - waar FC Rijnvogels het altijd moeilijk tegen heeft, zeker in Spijkenisse - pakte perfect uit, aldus de trainer. ,,Het is een goed voetballend team dat slim de ruimtes gebruikt die jij achterlaat.’’

Die kans kreeg Spijkenisse nu niet, mede door de drie ’stofzuigers’ op het Katwijkse middenveld. Mitchel Beijersbergen, Martijn Tjon-A-Noek en Pepijn Kooij (via een rug van een tegenstander) scoorden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.