Vandalen slepen dug-out RCL veld op

De dug-out.

De dug-out.© Foto Gemeente Leiderdorp

Aad Rietveld
Leiderdorp

Vandalen hebben bij voetbalclub RCL in Leiderdorp een dug-out op een kunstgrasveld in wording gesleept en er bouwhekken omheen gezet. De gemeente vreest vertraging en extra kosten.

Het moet een hele klus zijn geweest. Rond het complex van RCL, waar een nieuw clubgebouw wordt gebouwd en de gemeente twee kunstgrasvelden aanlegt, staan aaneengeschakelde bouwhekken. Die zijn losgehaald en daarna is de zware dug-out het veld op geduwd.

De gemeente baalt daar flink van. Onder het dunne laagje zand dat er nu ligt, zitten drainagebuizen. Die zijn mogelijk beschadigd. Hoe dan ook moet de dug-out met menskracht naar zijn plek worden getild, want een kraan op het veld zou zeker schade aan de drainage opleveren.

Op Facebook, waar de gemeente het nieuws bekend maakte, wordt gespeculeerd over de daders en over een mysterieuze ’omgekeerde’ voetafdruk die in het veld stond. Die afdruk van een voetbalschoen heeft noppen in plaats van kuiltjes. ’Dader ligt op z’n kop in het zand’, grapt oud-voorzitter Thomas Stolker van RCL daarbij.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.