Vorm doet bod voor Alphens Thorbeckeplein

bezoeker776 bezoeker776
Alphen aan den Rijn

Projectontwikkelaar Vorm wil ruim vijftien miljoen euro betalen aan de gemeente om de omgeving van het Thorbeckeplein te ontwikkelen. De Alphense wethouders zijn 'tevreden' en 'blij' met dat bod.

Dat zei het vijftal vanmorgen tijdens een persconferentie. ,,Het geld dat we opzij hebben gezet voor het project, is voldoende'', zegt Michel du Chatinier, wethouder financiën. ,,We zijn bijzonder verheugd met dit resultaat.''

De Lage Zijde is het deel van het Alphense stadshart dat op dit moment verpaupert. Het grootste deel van de winkelpanden aan het Thorbeckeplein is de afgelopen jaren gekocht door de gemeente. Er zitten nu winkels tegen een zeer laag huurtarief. De grote trekkers zijn weg, waardoor er steeds minder mensen winkelen.

Stan Lyczak, die het project in zijn portefeuille heeft, is positief gestemd. ,,We zijn met Vorm nu verder dan we met Corio waren. We zijn verder dan ooit.'' Projectontwikkelaars Corio en MAB hebben ook met de gemeente om tafel gezeten. Deze twee bedrijven hebben uiteindelijk geen bod gedaan.

Vorm wil in september 2013 gaan bouwen. Het vernieuwde stadsdeel moet twee jaar later af zijn.

Het plan is op een paar punten anders dan dat wat er lag. Er komt geen parkeertoren. De ingeplande parkeergarage onder het Thorbeckegebouw komt er wel. Het Cultuurgebouw wordt goedkoper en kleiner en 64 woningen die waren ingetekend als koophuizen, zullen neergezet worden als huurhuizen. Het totale aantal woningen blijft gelijk, evenals het aantal ingeplande vierkante meters winkeloppervlak.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.