Smullen bij 'Heel Leiden bakt voor vluchtelingen' [video]

Een boel taarten bij 'Heel Leiden bakt voor vluchtelingen'.

Een boel taarten bij 'Heel Leiden bakt voor vluchtelingen'.© Stefan Tetelepta

Monique Bankras
Leiden

'Heel Leiden bakt voor vluchtelingen' was zondag een van de hoogtepunten van 'Hello Leiden in Concert' in de Stadsgehoorzaal. Het evenement werd georganiseerd om vluchtelingen welkom te heten.

Deelnemers van 'Heel Leiden bakt voor vluchtelingen' konden een tas met ingrediënten kopen voor 7,50 euro. Een derde van dit bedrag was voor vluchtelingen, zodat zij ook een taart konden bakken. Een taart met het Leidse logo was het mooiste en lekkerste en won dan ook, maar eigenlijk was iedereen winnaar. In de pauze werden de taarten namelijk verdeeld onder de bezoekers.

Naast de taartenbakwedstrijd werden nummers op piano, gitaar en fluit ten gehore gebracht door inwoners van Leiden en vluchtelingen. Koren zongen verschillende nummers. Leidse Stijl, een collectief van kunstenaars en sociale ondernemers, organiseerde het evenement.

„Het idee ontstond na het optreden van een Syrische pianist op het Sinterklaasfeest in november”, aldus Wim Kuin, initiatiefnemer van het concert. „Hij ging spontaan piano spelen en bleek daar erg goed in te zijn. We bedachten samen dat het leuk zou zijn om een concert te organiseren, om te laten zien dat Leidenaars en vluchtelingen samen iets moois kunnen maken.''

Hello Leiden is een plek waar initiatieven voor en van vluchtelingen samenkomen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.