Erik Falkenburg naar ADO Den Haag

Erik Falkenburg.

Erik Falkenburg.© Foto Archief

Leiden

Erik Falkenburg blijft in de Nederlandse competitie voetballen. De 29-jarige aanvaller uit Leiden heeft met ADO Den Haag een akkoord bereikt over een contract voor twee seizoenen.

Falkenburg kwam de voorbije twee jaar uit voor Willem II. Bij de Tilburgers werd zijn aflopende verbintenis niet verlengd. Eerder voetbalde Falkenburg voor Sparta Rotterdam, AZ, NEC, Go Ahead Eagles en NAC Breda. In 239 wedstrijden in de eredivisie scoorde Falkenburg 55 keer.

,,Erik stond al geruime tijd op ons lijstje. Het is een multifunctionele speler die zowel op het middenveld als in de voorhoede ingezet kan worden. En Erik kan goals maken. Kortom, een prima aanwinst voor onze club'', aldus Jeffrey van As, manager voetbalzaken.

Falkenburg sluit vandaag aan bij de selectie van trainer Alfons Groenendijk, die na drie speelronden in de eredivisie nog puntloos is en pas één keer scoorde.

Aleksandar Bjelica is deze week overgestapt van KV Mechelen naar KV Oostende. De Katwijkse verdediger had zich volgens Belgische media onmogelijk gemaakt bij zijn werkgever om de transfer af te dwingen. Bjelica stond meteen in de basis in de met 4-3 verloren thuiswedstrijd tegen FC Antwerp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.