Verdienstelijk punt UVS, TAVV onderuit

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

In Hoek van Holland speelde UVS met 1-1 gelijk tegen HVC ’10.

De Leidse ploeg stond in een moeizame eerste helft al snel op achterstand, uit een benutte vrije trap. In de tweede helft greep de ploeg van Jeroen Hoefnagel het initiatief en dat herstel werd beloond met een fraai doelpunt van gelegenheidsspits William van Vliet, op aangeven van jongeling Justin Bekkering.

De sterk ingevallen Tolga Karpuz kreeg nog twee grote kansen op de winst, waarbij hij in de laatste situatie een strafschop had moeten krijgen volgens de Haagse oefenmeester van UVS.

,,Dan had het gevoel nog lekkerder kunnen zijn, maar voor een punt hoeven we ons ook niet te schamen. Deze tegenstander hoort voetballend en fysiek gezien in de top drie te staan. Wij zijn in elk geval klaar voor Docos volgende week.”

In West I ging TAVV hard onderuit tegen De Bilt (1-4). De Ter Aarders hadden nog wel een prima start, maar drie persoonlijke fouten nekten de formatie van Niels Slottje. In de tweede helft probeerde de thuisploeg de 0-3 nog wel aan te vallen, maar volgens Slottje was de geest al uit de fles.

Jordy van der Hoorn was de enige bij de thuisploeg die verdienstelijk speelde en ook scoorde. Slottje: ,,Een teleurstellende herstart van de competitie, maar die hebben we volledig aan onszelf te wijten. We gaven de goals weg en dat deed ons de das om.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.