Bouckaert is terug bij Ter Leede met lekkere zege

Welmoed de Lang
Vrouwenvoetbal

Trainer Wim Bouckaert kende met Ter Leede een uitstekende start tegen Heerenveen: 0-4. ,,Ik had ook niet anders verwacht. Ik hoefde natuurlijk ook niet vanaf nul te beginnen”, aldus Bouckaert, die de topklasser anderhalf jaar eerder ook al voor zich had.

Bouckaert kwam in de winterstop over van UDO om de ontslagen Jerrol Elburg op te volgen. ,,De meiden zeggen dat ze blij zijn dat ik er weer ben en dat is hartstikke leuk. We zijn er gelijk volle bak tegenaan gegaan en ik zie ook nog kansen voor het kampioenschap.”

Ondanks het missen van talloze opgelegde kansen voor rust, was de uitslag met treffers van Kim Zethof (al na vier minuten en tien minuten na rust), Kitty Susan en Daphne van Kruistum uiteindelijk ruim. ,,Het doel is vanaf nu geen wedstrijd meer te verliezen.”

RCL stond tegen Jong PEC Zwolle de laatste twintig minuten met de rug tegen de muur, maar trok de 0-1 voorsprong over de streep. ,,Mijn spits zei: wat een smerige overwinning, maar hij voelt wel heel fijn!”, aldus trainer Janet Griffioen over doelpuntenmaker Marijke van der Berg, die voor rust de toen nog terechte treffer op het bord zette. Diep gestuurd door Riejette de Roo wachtte ze prima tot de doelvrouw viel en stiftte de bal eroverheen. In de tweede helft zakte de Leiderdorpse hoofdklasser echter weg en leek de thuisclub klaar voor de gelijkmaker. De fantastisch keepende Kimberly Heyne hield haar doel echter schoon.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.