Drie Leidse roeimedailles bij Coupe de la Jeunesse

Hielke Biemond
Roeien

Roeiers van Die Leythe hebben bij de Coupe de la Jeunesse drie medailles veroverd. In het Franse Libourne pakte Jelle van Haasteren zaterdag in de dubbelvier het zilver, iets dat Karolien Florijn zondag lukte in de skiff. Bram Meijer behaalde een bronzen plak in de dubbeltwee.

Opvallend genoeg lukte het alle drie de ploegen niet om bij dit officieuze EK voor junioren, waarbij een dubbel programma werd afgewerkt, met een tweede medaille thuis te komen. Zo kwam skiffeuse Florijn zaterdag niet verder dan een vijfde stek. ,,Ik weet niet wat het was, maar de start was meteen al slecht en ook daarna liep niet,” aldus de dochter van de eveneens aanwezige bondscoach Ronald Florijn. ,,Zondag voelde ik me beter uitgerust en was het meteen goed. Ik heb de hele race niets gezien, dus ik zag bij de finish pas dat het zilver was” zei de pas 15-jarige roeister.

Ook Meijer kende met partner Hendrik Nelis zaterdag een slechte start, met een vierde plaats. ,,Het was harde wind mee met flinke golven en we roeiden daardoor te gespannen. Gelukkig konden we dat zondag rechtzetten.”

Bij Van Haasteren ging het andersom. In een bloedstollende race legde zijn dubbelvier zaterdag beslag op het brons, een flinke verrassing. ,,We zaten pas drie weken bij elkaar, dan verwacht je dit niet.” Een dag later eindigde het kwartet als vijfde. ,,Het hele veld lag beide dagen binnen drie seconden van elkaar. Neem de Ierse winnaars van zondag. Zij haalden zaterdag de finale niet eens.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.