Een mens zou er een hartverzakking van krijgen

Aad Rietveld

’Let op! Diep freesvak’, waarschuwt een geel verkeersbord voor de rotonde bij de Stevenshofdreef. ’3 tot 16 cm’, heeft de maker er voor de volledigheid bij gezet. Zestien centimeter! Dat is nogal wat! Een mens zou er een hartverzakking van krijgen.

Als een slak op een teerton passeer ik de rotonde. Dat van die zestien centimeter is gelukkig grotelijks overdreven.

Het aantal verkeersborden wordt in Leiden stukje bij beetje teruggedrongen, maar daarvoor komt een veelvoud aan tijdelijke verkeersborden terug.

Borden die vertellen dat er aan de weg wordt gewerkt, dat het nieuwe wegdek een langere remweg geeft of dat m.i.v. 1 november betaald parkeren geldt. Omleidingsbordjes A, B, C en Z leiden de automobilist naar Katwijk, Rhijnhof, Amsterdam en Wassenaar.

De teksten op de gele borden zijn niet altijd even gelukkig. Laatst mochten we op het Steenschuur niet parkeren, ’vanwege groeiwerkzaamheden’. Op de Hooigracht zag ik een tijdje terug een bord met de mededeling dat de Middelweg gedeeltelijk was afgesloten wegens ’een calamiteit’.

Op de Churchilllaan staan alweer nieuwe gele borden klaar. ’Let op! Diep freesvak. En belijning ontbreekt’. Ik rij erlangs en vraag me af wat dat woordje ’en’ daar doet.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.