Gezocht: hippe moeder die vrouw aanreed

Dominique Wiedeman
Leiden

Ze, een 67-jarige vrouw, is er nog steeds ontdaan van: op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan werd ze afgelopen woensdag aangereden door een dame die snel wegreed. De vrouw bleef achter met autoschade en pijn, en is nu op zoek naar getuigen.

De Leidse stond stil voor het stoplicht om linksaf te slaan naar de Gooimeerlaan, toen een wat oudere, donkergroene auto haar blauwe Toyota Aygo met een stevige klap van achteren aanreed. Beide verplaatsten zich rap naar de parkeerplaats bij het nieuwe appartementencomplex De Prinsenhoek aan de Willem de Zwijgerlaan.

Uit de groene auto stapte, volgens de vrouw, een hippe (’ze had een vlecht om haar hoofd gewikkeld’), slanke dame van midden dertig, met schadeformulier al in de hand. Voordat ze het formulier aan de vrouw overhandigde, keek ze naar haar auto en besloot die netter te gaan parkeren.

Onderhand ging de 67-jarige vrouw haar mobiele telefoon uit de Toyota pakken om een foto te maken van de schade, en om haar man te bellen.

Verdwenen

Toen ze haar telefoon te pakken had en opkeek was de andere vrouw, die ook een kind bij zich in de auto had, plotseling verdwenen. ,,Het was erg druk op en nabij de parkeerplaats. Daarnaast was ik ook nog vrij confuus van de gebeurtenis. Ik had dus eerst helemaal niet door dat ze gewoon haar auto heeft gestart en daar snel mee is weggereden’’, aldus de 67-jarige.

Ze denkt dat de dame zag dat ze haar telefoon pakte, en dat angst bij haar opwekte. „Een andere reden zou ik me niet kunnen bedenken eigenlijk, want ze kwam aanvankelijk gelijk met het schadeformulier op me afgestapt.” De vrouw belde 112 om het misdrijf te melden en vroeg een ambulance wegens hoofd- en nekpijn.

De politie plaatst geen persbericht of getuigenoproep naar aanleiding van de aangifte. Volgens de vrouw heeft de politie gezegd dat daarvoor te weinig details bekend zijn. Zo weet ze niet meer het volledige kentekennummer van de groene auto. Getuigenverklaringen zijn welkom bij de politie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.