UDO houdt ASC van titel in derby Oegstgeest

Spelers van UDO zijn het niet eens met een beslissing van de arbiter. Foto taco van der eb

Spelers van UDO zijn het niet eens met een beslissing van de arbiter. Foto taco van der eb

Hielke Biemond
Oegstgeest

In een herfstachtig decor werkten ASC en UDO gisteren de Oegstgeestse derby af. Voor UDO stond er behalve de eer niets meer op het spel. ASC kon door te winnen kampioen worden, al was het daarbij wel afhankelijk van het resultaat van FC Zoetermeer. Op het slecht bespeelbare veld hield UDO met een gelijkspel ASC echter van de titel af, waardoor beide ploegen via de nacompetitie mogen proberen promotie af te dwingen.

Voor de wedstrijd was het veld door de vele regenval al niet goed bespeelbaar en gaandeweg de wedstrijd werd het slechter en slechter. Beide ploegen hadden daardoor moeite goed spel te laten zien.

De eerste helft leverde slechts twee kansen op, eerlijk verdeeld over beide ploegen. De tweede helft werd echter levendiger. ASC realiseerde zich dat het moest scoren en door de ruimte die daardoor ontstond, kon UDO af en toe uitbreken. Uiteindelijk resulteerde dat ook in een doelpunt halverwege de tweede helft, van rechtsback Ron van Klaveren.

ASC deed daarna verwoede pogingen om de gelijkmaker te maken, maar door het lastig bespeelbare veld, leek het daar niet in te slagen. In de laatste minuut van de blessuretijd, toen het geloof langzaam in de schoenen was gezakt, kreeg het een penalty van scheidsrechter Visser. Deze werd feilloos binnen geschoten door Ralph van Zandwijk. Er restte voor ASC echter geen tijd meer om nog de winnende te maken. Daardoor pakte FC Zoetermeer de titel en de daarbij horende promotie. Kickers ’69 uit Leimuiden won in blessuretijd met 2-3 van Altior en eindigt daardoor op de tweede plek. ASC eindigt als derde, een plaats boven UDO.

Voor UDO-trainer Ronald van Wattum voelt het gelijkspel als een overwinning. ,,Ik vond de penalty makkelijk gegeven en doordat de gelijkmaker pas laat viel, ga ik toch met een overwinningsgevoel weg.’’

Van Wattum was vooraf niet zo bezig met de derbygevoelens. Zijn spelers waren dat volgens hem wel. ,,Ik heb daar zelf niet zoveel mee, maar voor de spelers was het zeker een strijd. Van jongs af aan spelen ze dit soort wedstrijden al en zij wilden deze wedstrijd zeker winnen. Ik ook hoor, maar meer omdat ik altijd wil winnen.’’

Raymond Noordam was uiteraard teleurgesteld over het mislopen van het kampioenschap, maar wilde niet te lang blijven hangen in dat gevoel. ,,Ik wil hier niet te lang bij stilstaan. We kunnen via de nacompetitie nog promoveren en het maakt me niet uit op welke wijze we promoveren, als het maar gebeurt.’’

ASC had als doel gesteld om te promoveren, maar dat hoefde dit seizoen nog niet perse te gebeuren. ,,Als we kampioen waren geworden, of nu alsnog promoveren, zou dat sneller zijn dan de enkele jaren die we ervoor hadden uitgetrokken. Maar ik wil zo snel mogelijk weg uit de vierde klasse’’, aldus Noordam.

Jerome Rousseau, spits van ASC, kreeg vlak voor de goal van UDO een grote kans om de openingstreffer te maken. Hij schoot de bal met een boog over de keeper, maar deze belandde echter tegen de paal. ,,Zuur. Dat is het woord wat overheerst. Dat geldt voor zowel die kans, als voor de hele wedstrijd. Ik denk wel dat een gelijkspel gezien de wedstrijd terecht is. Ondanks het veld wat niet meewerkte, denk ik dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld.’’

ASC: Oosterhof, Wijnen, Tas, Kroft, Kuipers, Goebel, Dutrieux (75. Luijt), Padberg (70. Van Tilborg), Zandwijk, Buijze (62. Strijker), Rousseau.

UDO: Noort, Van Klaveren, P. Franken, J. Franken, Westendorp, Özcan, Nieuwenburg, Van der Spek (81. Zweistra), Witteman, Huivenaar, Alnaaoumi (70. Varga).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.