Audities voor Leids Cabaret Festival

Audities in Leidse Lente.© Hielco Kuipers

Theo de With
Leiden

Galerie-cafe Leidse Lente vormt het decor van de audities voor het Leids Cabaret Festival. Zondag is de eerste ronde en zondag 24 januari de tweede.

De 38ste editie van het Leids Cabaret Festival wordt van 8 tot en met 13 februari gehouden. Acht deelnemers binden in de Leidse Schouwburg met elkaar de strijd aan. Wie treedt in de voetsporen van eerdere winnaars als Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries, Tim Fransen, Sara Kroos, Javier Guzman en Katinka Polderman?

Cabaretiers in spe konden zich tot eind vorig jaar aanmelden. Tijdens de audities in Leidse Lente wordt het kaf van het koren gescheiden. Zondag treden er zeven auditanten aan op het podium. Twee weken later volgen er nog een stuk of acht. ,,Daarna maken wij de keuze’’, zegt woordvoerster Geertje Verberkt. ,,De gekozen deelnemers krijgen op 30 en 31 januari een workshop om ze klaar te stomen voor het festival.’’

Op maandag 8 en dinsdag 9 februari staan ze voor het eerst in de schouwburg om door de jury beoordeeld te worden. De jury bestaat dit jaar uit Laurens Ham (essayist), Joyce van Dongen (programmeur theater Zuidplein), Erik Pals (directeur RO Theater) en John Snoek (programmeur bij Cool in Heerhugowaard en technicus).

De beste vijf kandidaten gaan door naar de halve finale op donderdag 11 februari. In de grote finale op zaterdag 13 februari is plaats voor drie cabaretiers. Zij strijden om de jury- en de publieksprijs.

De audities in Leidse Lente zijn zondag gratis toegankelijk voor publiek. De deuren gaan om 13.00 uur open. De eerste auditant betreedt om 13.30 uur het podium.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.