Eén minuut stilte bij Quick Boys

Eén minuut stilte bij Quick Boys/ Foto: Volmedia

Leonie de Vries
Katwijk

Overal in de regio werden zaterdag en zondag bijeenkomsten gehouden om te praten over het voetbalgeweld naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Ook bij Quick Boys was een bijeenkomst georganiseerd. Leden van de vijf gemeentelijke voetbalclubs waren uitgenodigd in de kantine. Quick Boys voorzitter Henk-Jan van Maanen opende de bijeenkomst.

Samen met de leden werd een minuut stilte gehouden om de overleden grensrechter te herdenken. Luisteren naar de achterban Grensrechter Schuitemaker, lid van Quick Boys en de KNVB sprak over hoe hij het ervaarde om te vlaggen bij de eerste divisie.

Ook hij krijgt allerlei verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. “Maar dit is mijn passie dus ga ik verder. Ik hoop wel dat de KNVB nu meer gaat luisteren naar de achterban want het kan zo niet doorgaan. Niet alles is te voorkomen.

De laatste spreker was Marco van Duijn, voorzitter van de supportersvereniging. Hij gaf aan dat Quick Boys al veel doet om agressie aan te pakken maar dat niet alles kan worden voorkomen. Later deze week gaan de bestuurders om de tafel zitten om oplossingen te vinden hoe verder te gaan met dit probleem.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.