Motorrijder verongelukt op N14, tunnel dicht

DEN HAAG

Na een fataal ongeluk is de Sijtwendetunnel op de N14 tussen Den Haag en Leidschendam afgesloten voor verkeer. De afsluiting gaat volgens de politie nog wel even duren.

Op het zogeheten Sijtwendetrace kwam een 28-jarige motorrijder vrijdag aan het eind van de middag om het leven bij een eenzijdig ongeval.

De man reed vanaf de Landscheidingsweg linksaf de N14 op in de richting van Leidschendam. Nog voordat hij de spoortunnel tussen Leidschendam en Wassenaar in kon rijden, verloor hij tijdens een inhaalmanoeuvre door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij reed met zijn motor tegen een middengeleider en kwam ten val. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Vanwege politieonderzoek blijft de tunnel in beide richtingen nog wel even dicht, mogelijk zelfs tot 21.00 uur. Verkeer van en naar Den Haag wordt voorlopig omgeleid via de A12.

Foto’s: Toon van der Poel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.