Poolse supermarkt ontruimd vanwege betaalachterstand

Voorhout

Vanwege een betalingsachterstand is de Poolse supermarkt Freshmarket in Voorhout woensdag ontruimd. De winkelier zou al enkele maanden geen huur hebben betaald voor het gebouw aan de Herenstraat.

Het is al jaren een komen en gaan van Poolse supermarkten in de Duin- en Bollenstreek. Anderhalf jaar geleden ging Od & Do failliet, ook een grootgrutter met Oost-Europese producten in Voorhout. Saillant detail: Od & Do zat in hetzelfde pand als de gisteren ontruimde Freshmarket.

Plus

In het voormalige gebouw van supermarkt Plus aan de Herenstraat opende in 2014 voor het eerst een grootgrutter die zich kenmerkte door een grote variëteit aan Poolse producten zoals zoete bollen, kaastaart en worst. Vanwege het grote vloeroppervlak was dit meteen een van de grootste van Nederland.

De curator die in 2016 het faillissement begeleidde, vond het maar wat vreemd dat een Poolse zaak het op zo’n plek niet goed doet. „Wat betreft de locatie ligt de winkel in de Bollenstreek goed. Midden in een gebied waar een grote Poolse gemeenschap woont”, zei hij toentertijd tegen deze krant.

Andere invulling

John van der Tol, die als citymanager betrokken is bij de Herenstraat, constateert dat er mogelijk te veel vierkante meters winkelruimte zijn. „De markt verandert. Je ziet deze trend overal. Misschien is dit wel een mooie kans voor Voorhout om het pand een andere invulling te geven”, oppert hij. Hoe dat zou moeten gebeuren en wat er dan moet komen, vindt hij een zaak voor de Teylingse politiek.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek