’Karakterloos’ Ter Leede gaat onderuit

Tom Mentink
Rijsoord

Met veel schaamte lopen de spelers van Ter Leede zaterdag het veld af. De Sassenheimers hebben zich even daarvoor geblameerd op bezoek bij Rijsoord (1-0), vorig seizoen nota bene nog eersteklasser. Ook bij aanvoerder Mike Boelee is de ontgoocheling groot.

,,Dit is echt verschrikkelijk, vooral de eerste helft was echt niet om aan te zien’’, baalt de verdediger terwijl hij enigszins wild zijn scheenbeschermers uittrekt. ,,We hebben complimenten gekregen van alle kanten na een goede voorbereiding. We hebben twee rondjes overleefd in de KNVB-beker en we boden goed tegenstand in oefenwedstrijden tegen amateurploegen uit de top. Zo zie je maar weer: een goede voorbereiding zegt helemaal niets. We moeten ons hiervoor schamen.’’

In de eerste helft loopt het totaal niet bij de ploeg van trainer Henk Wisman, die zijn manschappen zonder karakter ziet voetballen. Duels worden eenvoudig verloren, spelers zitten niet kort op de man en er is veel slordigheid in de passing.

De thuisploeg staat compact met twee linies dicht op elkaar en daar komt Ter Leede voor rust maar nauwelijks doorheen, omdat voorin stootkracht ontbreekt. Uit een van de counters profiteert Rijsoord via Siebren Hoekstra: 1-0.

,,De eerste helft was echt slecht, alles was niet goed genoeg’’, benadrukt Wisman. ,,De handelingssnelheid lag ook veel te laag. Nog eens kappen en nog eens draaien, maar dan gaan er wel momenten voorbij. En dan ben je dus te laat en worden er ook weinig kansen gecreëerd.’’

Na de pauze tapt de Sassenheimse formatie duidelijk uit een ander vaatje. In het eerste kwartier zijn de bezoekers dominant en neemt het aantal scoringsmogelijkheden toe, maar een doelpunt maken blijkt een lastig verhaal. Eigenlijk al de hele voorbereiding vormt dat een probleem. Ter Leede mist een echte doelpuntenmaker na het vertrek van de inmiddels gestopte spits Vincent Ammerlaan, die de afgelopen jaren altijd wel goed was voor ongeveer vijftien treffers per seizoen.

Wisman heeft met Ian van Otterlo en Niels van Veen wel twee goede spitsen, maar doelpunten maken doen ze tot op heden nog niet genoeg. Mogelijk is de terugkeer van Jesse Dingjan een oplossing voor het scoringsprobleem. De 23-jarige aanvallende middenvelder, de afgelopen maanden nog spelend in de Verenigde Staten, heeft nog problemen met zijn overschrijving naar Ter Leede. Boelee:. ,,Jesse (Dingjan, red.) kan de beuk erin gooien en dat hebben we op dit moment nodig.’’

Tegen Rijsoord zou Dingjan uitstekend van waarde geweest zijn. Ook omdat de huidige Sassenheimse voorhoede, met spelers als Marc de Kruys en Oussama Siali, soms moeite heeft in de kleine ruimte.

,,Ik blijf het vreemd vinden dat we tegen Katwijk (oefenduel, red.) en Quick (beker, red.) karakter en strijd tonen, maar tegen een promovendus het dus niet opbrengen. Voetballende ploegen liggen ons duidelijk beter, omdat we dan meer ruimte krijgen. Maar ja, die zullen we in de hoofdklasse niet veel tegenkomen’’, weet Boelee.

Ter Leede: Sandor, Boelee, Zandbergen, Kraaijvanger, Mouchih, Zwetsloot, Verplancke (83. Dam), Bok, Siali (71. Van Veen), Van Otterlo (71. Van Stijn), De Kruys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.