Camera maanden na inbraak terug bij Leidenaar

Annet van Aarsen
Leiden

Leidenaar Henny van der Paverd had nooit gedacht dat hij maanden na de inbraak het toen gestolen fototoestel terugbezorgd zou krijgen. Woensdag gebeurde het.

De politie kreeg een melding dat er bij een speelplaats aan de Mozartstraat een tasje was gevonden met daarin een Canon Camera.

Aan de hand van het serienummer konden de agenten die de zaak in behandeling hadden, niet achterhalen wie de eigenaar is. Maar op de geheugenkaart stonden wél foto’s. Politie Leiden Zuid plaatste er één op haar Facebookpagina met de boodschap dat het echtpaar op de foto de vermoedelijk eigenaar van de camera is. De twee werden heel snel herkend. Nog geen half uur nadat de politie de foto plaatste, kwam een kennis met de gouden tip. Van der Paverd kreeg een telefoontje: bingo.

,,Ik ben er heel gelukkig mee dat dat toestel nu opduikt’’, zegt Van der Paverd. ,,Het is bij die inbraak uit mijn huis gehaald. Eind juli was het, we liepen de Vierdaagse in Nijmegen. Aan de finish stond mijn dochter met het slechte nieuws dat er was ingebroken. We zijn halsoverkop terug naar Leiden gegaan en troffen thuis een stevige chaos aan. De nasleep van die inbraak hebben we eigenlijk net pas achter de rug.’’

Onduidelijk was woensdagmiddag of het fototoestel nog bruikbaar is. ,,Ik heb het idee dat hij al die tijd in de modder heeft gelegen’’, zegt Van der Paverd. Wat hij gaat doen met de feestdagen? ,,De foto’s uitzoeken die er op staan.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.