Piet de Vries wordt Katwijk-promotor

Piet de Vries. Archieffoto: Hielco Kuipers

Piet de Vries. Archieffoto: Hielco Kuipers

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Piet de Vries kan dan eindelijk aan de slag in Katwijk. Na veel ’gehakketak’ gaf de raad groen licht voor de financiën en aangepaste organisatie voor citymarketing. De Vries, voormalig directeur van de Keukenhof, wordt de ’verbinder/bestuurder’. Hij gaat een nieuwe medewerker aansturen bij grote evenementen in Katwijk.

De Vries is de bedenker van een nieuwe visie op citymarketing van Katwijk. Het moest allemaal anders, vonden bedrijfsleven en de gemeente. De gemeenteraad was in gematigd enthousiast. De ideeën van De Vries – meeliften op bestaande evenementen zoals Kippenloop - kregen applaus, maar de organisatievorm niet.

Het bedrijfsleven moest net zo veel geld op tafel leggen als de gemeente – vier jaar lang een ton per jaar – en de De Vries moest het zonder ’personeel’ stellen. Die taak moest de afdeling communicatie van de gemeente Katwijk op zich nemen, vond de raad, die daarvoor een amendement indiende.

Dat laatste zette kwaad bloed bij de betrokken wethouder Daan Binnendijk én het bedrijfsleven. De ’eis’ dat er net zo veel betaald moest worden als de gemeente deed, werd uiteindelijk ingewilligd door ondernemend Katwijk, maar de geldkraan zou wel worden dichtgedraaid als De Vries geen medewerker kreeg voor de uitvoering. Uiteindelijk ging de raad, behalve de SGP, met de aanpassing akkoord.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.