Kapvergunning probleem voor Rijnlandroute

persbureau cerberus
Den Haag/Leiden

De Raad van State maakt maandag bekend of het kappen mag beginnen van 9100 bomen om de Rijnlandroute te kunnen aanleggen. Dat is onzeker omdat de gemeente Leiden een vormfout heeft gemaakt.

Volgens de gemeente was de vergunning vooraf in te zien op stadhuis en stadsbouwhuis. ,,Ik ben op twee plekken geweest, maar ik heb geen papieren gezien’’, meldde Henk Osinga van de wijkvereniging Stevenshof die de zaak aanhangig maakte samen met stichting Behoud Rijnland.

Volgens de gemeente kon de vergunning in ieder geval digitaal worden ingekeken. Maar Osinga heeft ook niets op de computer gevonden en Claudine Kranenburg van de buurtclub schreef een bezwaar zonder dat ze alle achterliggende kon inzien. De Raad van State tilt zwaar aan de vormvoorschriften van een terinzagelegging. De kapvergunning wordt maandag mogelijk geschorst.

Als er een streep gaat door de vergunning, kan aannemer Comol 5 niet beginnen met het boren van de tunnel tussen A44 en A4. Dat betekent dat de hele Rijnlandroute vertraging oploopt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.