Boedapest

Marieta Kroft

De eerste schoolweek viel niet tegen. De jongste is blij: ze zit in een klas van twintig, inclusief haar vriendinnetjes. Voor de middelste wordt het spannend. Haalt ze haar examen? Wordt ze toegelaten bij 'Diergeneeskunde'? Veel zorgen maak ik me nog niet. Hoe anders is het bij onze oudste.

Is het omdat we bij haar alles voor het eerst meemaken dat ik nu een beetje gestrest ben? Ze verruilt woensdag voor vier maanden de Wageningen Universiteit voor de 'Corvinus University of Budapest'.

Ze dacht een half jaar geleden al een leuke kamer te hebben geboekt, maar een paar dagen geleden ging de huisbaas opeens onhaalbare eisen stellen. Dat liep dus stuk.

Sindsdien speurde dochterlief urenlang op het internet naar iets anders. Een Nederlands meisje dat al in Boedapest is, zocht ter plekke voor haar. Net als haar 'tandempartner': een Hongaarse student die haar mentor wordt.

Donderdagavond was het bingo: een kamer, precies wat ze zocht. Ze was welkom, liet de huisbaas haar via Facebook weten. Klinkt goed, zei ook de 'tandempartner'. Toch maar even haar naam googelen.

En ja hoor: de dame blijkt een oplichtster te zijn. Was dat even op het nippertje.

Inmiddels heeft mijn dochter een kamer. Het lijkt vertrouwd. Maar wat zal ik blij zijn als ze mij woensdag meldt dat ze inderdaad goed terecht is gekomen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.