ZZ Leiden kan ook al niet winnen van Apollo

Robbert Minkhorst
Leiden

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben nog steeds geen oefenduel gewonnen. Woensdagavond was het Amsterdamse Apollo in de Vijf Meihal ruim te sterk voor de formatie van coach Eddy Casteels: 63-81.

Het was een beetje een afgang voor de Leidenaars. Ze legden Amsterdam geen strobreed in de weg, en hadden zelf de grootste moeite om tot scoren te komen. Halverwege bedroeg de achterstand al zeven punten (30-37) en het werd in de tweede helft almaar erger voor de thuisploeg.

ZZ miste Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg, Bas Nelemans, Kasper Averink en Eric Stutz. Jeroen van der List, in het weekeinde tegen Belgische opponenten de grote uitblinker aan Leidse kant, wachtte woensdag tot het vierde kwart alvorens hij echt aan het scoren sloeg.

Helaas mocht hij de wedstrijd niet volmaken. Eerst kreeg hij een aanvallende fout aangesmeerd, en na zijn woedende reactie daarop zijn vijfde fout. ,,De emoties liepen een beetje hoog op’’, aldus Van der List na afloop. ,,Ik heb het seizoen met een geblesseerde pols gespeeld, en het in de zomer laten rusten. Nu springt er zomaar een mannetje onder me als ik naar de basket ga. Dat was heel gevaarlijk.’’

Volgens de Gouwenaar is iedereen bij ZZ ’een beetje uitgeput’. ,,We hebben op het moment een smalle selectie, en spelen veel wedstrijden. Vandaag ging het niet, het zit allemaal niet mee. We moeten hiervan leren. Als straks de stukjes bij elkaar komen, zal het beter gaan..’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.