Overuren voor Kagia

Hennie Kanbier
Lisserbroek

Zesentwintig speeldagen zijn niet voldoende geweest om een kampioen aan te wijzen in de derde klasse A. Door een remise tussen Kagia en SEV (2-2) en een overwinning van DWO op Koudekerk eindigden de Lisserbroekers, Leidschendammers en Zoetermeerders op de gedeelde eerste plaats.

Via een halve competitie zal de komende anderhalve week beslist moeten worden welke ploeg de voordeur van de tweede klasse mag nemen en de twee verliezende ploegen zullen vervolgens nog aan de bak moeten via de nastoot. Derhalve een nog langere weg voor positieverbetering.

Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd had Kagia de beste papieren. Even daarvoor had scheidsrechter Hulters een overtreding gezien van Tim Orta, waardoor de bal op de stip ging. Orta kreeg geel en liet verbaal weten het hier niet mee eens te zijn. Dat leverde hem direct nog een gele kaart op, waarna ploeggenoot Michael Nolet zijn voorbeeld volgde met verwensingen aan het adres van de leidsman. De linksbuiten kon vervolgens eveneens inrukken met een rode kaart.

Rookie Ben van der Lans bleef in alle tumult als een ijskonijn en de 2-1 voor de Kagianen en de overtalsituatie leken beslissend voor de afloop. Niets was echter minder waar. Even later bracht Jerry Speelberg met een fraaie vrije trap de gelijkmaker op het scorebord, tot ongeloof van de gastheer. Toch had Kagia nog wat speling om de beslissing te forceren, zeker omdat de extra tijd wel heel ruim bemeten was. Een winnaar kwam er uiteindelijk niet, waardoor DWO er nog niet met het been vandoor ging maar wel nog een herkansing krijgt.

Dat laatste is ook aan de orde voor Kagia en SEV, maar vooral de ploeg van Jerry Ubink was wel heel dichtbij de titel geweest en de tik van het-net-niet zou wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen worden in de barrage.

Dat neemt niet weg dat Kagia lange tijd überhaupt niet de belangrijkste titelkandidaat was. In de winterstop bedroeg de achterstand acht punten en maanden lang kostte de inhaalrace kracht en aanhoudend geloof om alsnog aan te pikken. Kagia kreeg het dus alsnog in eigen hand, maar de ultieme droom bleef uit.

Eerder in de wedstrijd had de ingevallen Arjan van der Lans kort voor rust de ban gebroken en de 1-0 was niet tegen de verhouding in. Weliswaar konden de oranjehemden niet domineren, maar er kwam wel meer gevaar voort uit de speelwijze. Na de rust werd het per minuut spannender, zeker nadat SEV via Jan-Henk Willemse de 1-1 had binnengeschoten. Dat was een ware inslag voor Ubink en de zijnen, juist pal nadat voorzitter Richard Trompert het publiek vriendelijk doch dringend had verzocht te staken met het afsteken van vuurwerk.In de slotfase kon het dus alle kanten op, maar een winnaar kwam er niet of het moet psychologisch gezien DWO zijn. ,,Voor de spelers komt het hard aan, want ze waren er bijna. De knop zal nu echter snel om moeten. We zijn nog niet gezien”, sprak Ubink met waarheidszin. Het is echter wel de vraag of Kagia de teleurstelling snel kan wegspoelen en of de geblesseerd uitgevallen en waardevolle topscorer Rutger Goudriaan, aanvoerder Jeffrey Nijenhuis en doelpuntenmaker Arjan van der Lans nog overuren kunnen gaan maken de komende tijd, te beginnen komende dinsdag bij SEV versus Kagia in Leidschendam.

Kagia- SEV 2-2 (1-0). 41. A. van der Lans 1-0, 62. Willemse 1-1, 80. B. van der Lans (strafschop) 2-1, 82. Speelberg 2-2. Scheidsrechter: Hulters. Toeschouwers: 600.Kagia: S. Goudriaan, Timmermans, Scholte, B. van der Lans, Tulen, Thissen, Clemens, Ganzevles, R. Goudriaan (33. A. van der Lans, 65. Boot), Nijenhuis (59. Van der Kamp), Heuseveldt.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.