Verdedigend kwetsbaar VVSB wendt nederlaag af

Hielke Biemond
Tweede divisie

VVSB heeft zich enigszins hersteld van de 0-5 thuisnederlaag tegen FC Lienden. Ook op bezoek bij medesubtopper Jong Sparta leek het door de defensieve kwetsbaarheid mis te gaan, maar de Noordwijkerhoutse ploeg kwam in de slotfase terug tot 3-3. ,,We wilden eerherstel en dat is redelijk gelukt’’, sprak aanvoerder Vladimir Jozic.

Op een vrijwel leeg Kasteel waren de meegereisde VVSB-supporters in de meerderheid. Vijf bussen vol Noordwijkerhoutse kinderen waren afgereisd naar Spangen.

Zij zagen dat hun favoriete ploeg moeite had om de concentratie vast te houden. Vooral Deroy Duarte profiteerde daarvan: de aanvaller van het Rotterdamse beloftenteam maakte drie doelpunten, nadat op Tweede Paasdag Danny van den Meiracker al vier keer tegen VVSB scoorde namens FC Lienden.

Tommy Bekooij zorgde na een halfuur spelen voor de gelijkmaker (1-1). De Leidse vleugelaanvaller, al wekenlang in uitstekende vorm, kopte raak nadat verdediger Stefan Kraaijvanger de bal goed attent teruggelegd bij een hoekschop. VVSB kon daar ondanks het vele balbezit geen vervolg aan geven.

Uit een voorbeeldige counter kwam Sparta opnieuw op voorsprong. De 3-1 van Duarte leek een kwartier voor tijd de beslissing in een open wedstrijd, maar acht minuten later stond het alweer gelijk dankzij fraaie treffers van Maikey Parami en opnieuw Tommy Bekooij.

,,We dachten: nu gaan we eroverheen’’, vertelde Jozic. Stefan de Rijk had VVSB vlak voor tijd de overwinning kunnen bezorgen, maar de Leimuidenaar schoot de bal over.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.