Nog veel mis in manier van werken gemeente Leiden

Nog veel mis in manier van werken gemeente Leiden/ Bron: Gemeente Leiden/PR

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De gemeentelijke organisatie in Leiden is niet het rommeltje dat het soms lijkt, verre van, maar er valt wel degelijk veel te verbeteren. Dat blijkt uit analyses van Deloitte Accountants en organisatieadviesbureau Hiemstra en De Vries, uitgevoerd op verzoek van het stadsbestuur om de oorzaken te vinden achter enkele forse financiële fouten dit jaar.

Het Leidse investeringsoverzicht sluit niet goed aan op de boekhouding. Deloitte prijst het feit dat Leiden dat projectenoverzicht heeft, maar wijst erop dat het niet bepaald het meest begrijpelijke document van de gemeente is.

Een tweede grote tekortkoming ligt in de Leidse manier van werken zelf, met name als het gaat om 'planning en controle'. Bureau Hiemstra en De Vries concludeer dat de afgelopen jaren 'belangrijke stappen' zijn gezet om het te verbeteren, maar dat te veel ad hoc gebeurt, waardoor de kans op fouten groot is. Ook is informatie te vaak te laat of verouderd, is de communicatie tussen personen en afdelingen gebrekkig, en zijn verantwoordelijkheden onduidelijk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.