Gemeentebestuur Voorschoten akkoord met uitbreiding Gouden Leeuw

Marieta Kroft
Voorschoten

Hotel-restaurant De Gouden Leeuw mag uitbreiden als het aan het Voorschotense gemeentebestuur ligt. Hoewel buurtbewoners vrezen voor nog meer overlast en de winkeliers in het centrum protesteren tegen de uitbreiding van de detailhandel, leggen B en W de horecafamilie Van der Valk geen strobreed in de weg.

De politiek praat komende donderdag over de vaststelling van het bestemmingsplan waardoor de uitbreiding mogelijk wordt.

Buurtbewoners vrezen voor extra verkeer, geluid, stank vanuit de keuken en overlast. De bewoners van Veurseweg 196 tot en met 210 geven aan nu al veel overlast in de zomermaanden te ondervinden van bezoekers die luid staan te roken bij de ingang, bussen die met draaiende motor passagiers laden en lossen, muziek tot na middernacht, toeterende auto’s en de aankomst en het vertrek van auto’s en motoren dag en nacht.

Ingang

Als het aan hen ligt, verplaatst hoteleigenaar Marcus van der Valk de ingang naar achteren. B en W geven aan dat ze de verplaatsing van de entree niet kunnen afdwingen. Bovendien is het niet noodzakelijk omdat er regels zijn waaraan Van der Valk moet voldoen om overlast tegen te gaan. Voldoet hij daar niet aan, dan kunnen de buren de gemeente vragen om handhaving. De gemeente adviseert de buren om over de overlast in gesprek te gaan met het management van De Gouden Leeuw.

De centrumwinkeliers vragen zich af waarom de gemeente detailhandel in de nieuw te bouwen boerderij achter het hotel toestaat. Het beleid in Voorschoten is immers om de winkels alleen de concentreren in het het centrum en in Noord-Hofland. B en W spreken echter over een uitzonderingssituatie. De boerderij moet het middelpunt worden van een toeristisch informatie- en opstappunt. Dat lukt beter wanneer er toeristische en boerderij gerelateerde producten worden verkocht.

Hoteleigenaar Van der Valk wil van de Gouden Leeuw meer een leisurehotel maken. Behalve een uitbreiding van het hotelcomplex, wil hij in het groene gebied erachter een wellnesscentrum met daarin een sauna, fitnesscentrum, zwembad bouwen. Verder komt er een boerderij met winkeltje, restaurant, tentoonstellingsruimten en dierenverblijven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.