'Leidse' Harbour Club op Ibiza eindelijk open

Ibiza is niet alleen maar een party-eiland. Publiciteitsfoto

Dick van der Plas
Leiden

,,In één woord super’’, blikt de Leidse horecaman Richard van Leeuwen terug op de opening van The Harbour Club op Ibiza. Afgelopen week werd het moderne restaurant aan Talamanca Beach feestelijk geopend. En dat mocht ook wel, want het vormde het sluitstuk van een zeer moeizaam proces.

Eigenlijk zou de club al vorig jaar augustus op volle toeren moeten draaien. Vanwege gedoe met bouwvergunningen en zelfs een bouwstop werd dat telkens uitgesteld. ,,Hoe dat kwam weten we nog steeds niet’’, vertelt Van Leeuwen, ,,ondernemen in het buitenland blijft lastig.’’ Hoe dan ook, The Harbour Club is nu klaar voor het zomerseizoen. Alle vergunningen zijn geregeld.

Haringparty

Er waren zo’n duizend gasten bij de opening, onder wie ook genodigden uit Leiden. Op het feest mochten oesters, sushi, muziek, DJ’s en zangeressen niet ontbreken. ,,Ibiza is overigens niet alleen maar een party eiland, je kan er ook genieten van de natuur, sportief doen en relaxt aan het strand liggen.’’ Van Leeuwen is gemiddeld een keer per maand op Ibiza te vinden. In de zomer zijn daar alle WK wedstrijden te volgen en wordt er zelfs een haringparty georganiseerd.

The Harbour Club is behalve op het Spaanse eiland, ook te vinden in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Ook die clubs zijn onderdeel van de Van Leeuwen Horeca Groep (VLHG), van de Leidse gebroeders Richard en Wouter van Leeuwen. In Leiden behoren Cityhall, Stadscafé Van der Werff, De Kaag Sociëteit en La France tot hun imperium.

Nieuwe vestiging

,,We zijn snel gegroeid, het is even tijd om pas op de plaats te maken. Maar een nieuwe vestiging sluit ik niet uit. En dan eerder in het buitenland, dan in ons eigen landje.’’

De crisis is volgens hem inmiddels wel voorbij. ,,De mensen komen weer gelukkig. Ze zijn wel kritischer geworden. Ze gaan voor de hele beleving, daar is goed eten onderdeel van.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.