Jeroen Visser wint bij Dekker in Warmond

Hielke Biemond
Warmond

Het contrast tussen beide spelers in de herenenkel drie finale van het Coen Dekker Open was zondag groot. De grote, krachtige Jeroen Visser moest het opnemen tegen de ietwat tengere Pim van Leeuwen, die het meer van techniek en tactiek moet hebben. De zware klappen van Visser bleken na drie sets het meest effectief.

Met speels gemak bereikte Visser de finale in Warmond. De Leidenaar had een goede competitie achter de rug met het eerste herenteam van Roomburg en dat resulteerde in een enorme drang om door te trainen tot de zomer. ,,Normaal laat ik het een beetje lopen in de zomer. Dat was dit keer niet zo. Ik blijf fit en sta ze nu lekker te raken’’, vertelde Visser.

Vooral zijn fitheid is belangrijk voor de negentwintigjarige Visser. Zijn sterk aanvallende spel vergt veel energie en sinds Visser drie seizoenen geleden zijn achillespees afscheurde, stapt hij de baan niet meer op als hij niet in conditie is. ,,Daar ga ik verstandiger en bewuster mee om nu. Ik wil fit zijn als ik de baan op stap. Deze week was dat nog een keer lastig met die hitte en na een dag werken’’, aldus Visser.

Zelfverzekerd

Desalniettemin stond Visser geen set af en ging hij zelfverzekerd naar de eindstrijd. Ook zijn opponent Van Leeuwen bereikte moeiteloos de finale. De tien jaar jongere Sassenheimer was bovendien als nummer een geplaatst en keek ook terug op een perfect verlopen competitie.

Met Jonkerspark in de tweede klasse gemengd won Van Leeuwen vijf van de zeven singels en voelde hij dat hij progressie maakte. ,,Vooral mentaal ben ik sterker geworden. Ik was soms te relaxt, ik ben nu fanatieker en pep mezelf beter op’’, zei Van Leeuwen.

Die ontwikkeling past volgens de jongeling uitstekend bij zijn spel. Van Leeuwen is verre van een doorsnee tennisser. Van Leeuwen is een realist en weet dat hij het niet van kracht of snelheid moet hebben. Ten compensatie is de econometriestudent veel bezig met tactiek en denkt hij veel na over het spelletje. Van Leeuwen speelt dan ook veel vanuit de counter en blijft de zwaktes van zijn tegenstander zoeken.

Krachttraining

,,Wel ben ik nu wat meer bezig met krachttraining. Niet om mijn speelstijl te veranderen, maar om meer zekerheid in mijn slagen te krijgen. Dat ik niet meer voluit hoef te gaan om een winner te slaan, maar die ook op tachtig procent kan slaan’’, legt Van Leeuwen uit.

In het spelverloop van de finale was het contrast in speelstijl sterk terug te zien. Waar Van Leeuwen in de eerste set overdonderd werd door de harde service en rake klappen van Visser, kreeg hij in de tweede set meer grip en bewaart hij zijn geduld. Het resulteerde in twee keer 6-2 en een 1-1 tussenstand.

De laatste set zorgde de wind voormeer invloed op het spel en daar bleek de meer ervaren Visser beter mee om te kunnen gaan. Door de laatste set met 6-1 naar zich toe te trekken, pakte Visser uiteindelijk geheel verdiend de toernooiwinst.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.