Tennisveelvraat Nick Broekhof stopt niet

Mart Spierdijk
Noordwijkerhout

Het regionale mannentenniscircuit eentonig noemen is misschien overdreven. Wel is het een feit dat dit zomerseizoen in de finale één naam steevast in te vullen is: Nick Broekhof. Op zijn thuistoernooi bij De Boekhorst was dit niet anders.

De weg naar de finale was voor de jonge Noordwijkerhouter dit keer misschien nog wel specialer dan de eindstrijd zelf. In de halve finale moest Broekhof het opnemen tegen zijn trainer Ewout Hinnen. Dat was voor beiden speciaal en toch een beetje moeilijk. ,,Ik was wel even wat zenuwachtiger dan normaal. Ook al weet je dat het moment gaat komen, verliezen van je pupil is pijnlijk. De keerzijde van de medaille is dat het een bevestiging is van zijn enorme ontwikkeling’’, aldus Hinnen.

Broekhof versloeg zijn leermeester in drie sets. Vooral in de beslissende moest hij heel diep gaan. Op een 5-3 achterstand wist de jongeling er vier perfecte games uit te persen. ,,Het was niet normaal spannend, bij die achterstand gaf ik alles’’, vertelde Broekhof.

In de finale was Broekhof uiteindelijk te sterk voor Thijmen van Gulik. Na de eerste set leek het toernooi een snelle afhandeling te krijgen: 6-1. In de tweede set zorgde een mentale hapering bij de jongeling voor een derde set. Broekhof: ,,Ik stond voor de wedstrijd te serveren op 5-4. Toen dat mislukte, flipte ik, maar dat is soms juist nodig.’’ Zijn overtuigende derde set maakte zijn ’flipmoment’ inderdaad goed: 6-0.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.