Minder maar niet slechter bij Unicum

Hielke Biemond
Leiden

Het Henk Janssen Open bij Unicum mocht dan minder deelnemers hebben, dat deed weinig af aan de uitstraling ervan. Het tennistoernooi met net zoveel sfeer als kwaliteit sloot gisteren af met een mooie finaledag.

Die begon met de eerste wedstrijd in de damesenkelspel A, wat ook meteen de finale was. Voor het hoogste onderdeel schreven maar drie vrouwen zich in. Doordat een van de speelsters zich ook nog terugtrok, konden uiteindelijk Wendy Meester en Ingrid Kruit direct op voor de toernooizege.

Meester maakte dankbaar gebruik van de situatie en pakte met 6-2 en 6-3 haar eerste eindoverwinning van dit seizoen. ,,Het is altijd jammer als er weinig inschrijvingen zijn natuurlijk. Desalniettemin ben ik blij met de manier waarop ik vandaag gespeeld. Ik heb aangevallen en dat is beloond. Dus dan ben ik toch wel blij met deze overwinning.’’

Ook toernooidirecteur Wouter de Niet betreurde het kleine deelnemersveld bij de vrouwen. ,,Wij hadden graag een grotere lijst gemaakt bij dit onderdeel. Maar met het dynamisch speelsterktesysteem mag het verschil in rating tussen de slechste en beste speelster niet groter zijn dan een punt. We hadden geen andere keus dan het zo op te lossen’’, legde De Niet uit. ,,Aan de andere kant vinden wij als toernooileiding dat er ook wel veel voordelen aan het nieuwe systeem zitten. Wedstrijden krijgen meer spanning en worden aantrekkelijker. Ook is het voor spelers niet leuk als ze in de eerste ronde een te sterke tegenstander loten.’’

Over het verdere verloop van de week was de toernooibaas zeer te spreken. ,,We hadden wel wat minder inschrijvingen dan voorgaande jaren. Dat lag vooral aan het WK en gelijktijdige andere toernooien. Voor de rest was deze week weer even mooi, gezellig en sportief als altijd’’, was De Niet tevreden.

De week werd afgesloten met de finales van herenenkelspel A en B. In de schaduw van de sterkste finale streden Timo van der Geest en Pim van Leeuwen om de titel in de B-categorie.

Van der Geest trok uiteindelijk met 6-2 en 6-1 aan het langste eind. Van der Geest won zo zijn eerste en wellicht voorlopig ook wel zijn laatste toernooi in Nederland; begin september reist hij af naar Vermont in Amerika om college tennis te gaan spelen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.